Sonnet 4.6 ve Opus 4.7 kullanıyorum genelde en iyileri onlar şuanda. Araştırma içinde hala Haiku 4.5 kullanıyorum
Opus 4.7'nin yaptığı mimari hataları düzeltmek için harcadığım efor ile yazılımı komple sıfırdan yapardım herhalde. Yapay zeka araçlarını genelde junior yazılımcı gibi temel görevleri yapsın diye nitelendiriyorum ancak, hangi sürümü kullanırsam kullanayım, aynı sorunlarla karşılaşıyorum. Opus 4.7 benim için asla evet demeyeceğim bir model. Hatta öyle ki ekran görüntülerini paylaşıp $400 para iadesi aldım. Çünkü live projeye sormadan yaptığı değişiklikler koca bir ay boyunca yaptığı her şeyi çöpe dönüştürüyor. Özellikle ay sonuna doğru ya da limite doğru bir saçmalama zinciri yapıyor, kafanız almaz bir süre sonra.
Opus 4.1 ile 4.6 arası gayet temiz. Sonnet de mimari yapmadığınız sürece fazlasıyla iş görür. Her türlü durumda, kodu okumak zorundasınız. Değdiği her yeri kontrol etmek zorundasınız.
Adaptive olayını biraz daha dikkat etmesi için tasarlamışlar. Ancak, şeffaf bir şekilde ne kadar masraf çıkardığını paylaşmamışlar. Bazen olması gerekenin misliyle fazla token çekiyor. Free versiyonlarda deneme yapıp, tek mesaja cevap alamamak da bunu kanıtlar nitelikte.