• 29-07-2022, 09:34:59
    #10
    En başında vb şirketi anlaşma sağlayacaktı. Kendilerini bir şey sanıp en iyi yazılımcılarına yol verdiler onlarda xenforo'yu kurdu sonrası zaten geldi. Vbulletin 5'de ki özelliklerin %60 ile70 'İ xenforo'dan alındı yani en azından ben benzettim. vb3 mobil uyumluluğ olmadığı ve mobil uyumlu yapsalarda r10'daki gibi oturaklı ve hoş görünmediği için kimse pek sevemedi. Birde buranın sürümü 3.8. sürümü ama, ekstra değişiklikler eklemeler çıkarmalar, tamamen baştan yazılmış bir sistemden bahsediyoruz. @EftalBulut;'un ne kadar çok çaba harcadığını sistemi kullananlar, vbulletin içeriğini bilenler bilir. Kolay olmamıştır. Özellikle sunucu tarafında. ve yanılmıyorsam, tasarımı tescilletmiş. en iyisini en mantıklısını ve en zekice sini yaptı yada yapmıştır.

    Eskiden VB3 Temaları yapar verirdim şimdi pek sarmıyor, xen'e @netr0n; sayesinde başladım Henüz gelişme aşamasındayım ama istediğim birşey olursa yapabiliyorum olmadı sana yazıyorum. Xenforo geleceği olan bir sistem ama, şuan vbulletin firması, kendi içinde mobil uyumlu ve url'leri seo ya uygun bir forum çıkartırlarsa vb 3.8.20 gibi yada benzeri xenforo'nun tahminimce %30 gelirini alır.
  • 29-07-2022, 10:17:44
    #11
    Çok güzel bir derleme olmuş, elinize sağlık hocam.
  • 29-07-2022, 10:47:43
    #12
    Emeğine sağlık dostum, birinin bunu yazması gerekiyordu.
  • 29-07-2022, 12:13:20
    #13
    Platin üye
    Ben teşekkür ederim arkadaşlar konuya yazdığınız bilgilendirmeler için ayrıca teşekkürler
  • 29-07-2022, 14:42:58
    #14
    Ücretlileri, ücretsizler ile aynı kefeye koyup asla kıyaslayamıyorum. XenForo ile aynı içerikte vBulletin, Invision Community gibi yazılımlar kıyaslanabilir. Flarum için bir kıyaslama yaparken Discourse, NodeBB gibi yazılımlar yazılabilir.
  • 29-07-2022, 22:10:21
    #15
    Gönül isterdi ki vBulletin 3 serisine devam edilsin ama dalga geçer gibi adamlar 2020'den itibaren alınan sıfır lisanslardan 3.8 downloadı kaldırdı. Yani vBulletin 3.8 kullanmak için bir çılgınlık yapıp 249 $ bile veremiyorsunuz. Verdiğinizde satın aldığınız lisanstan vBulletin 4.x ya da 5.x indirebiliyorsunuz. Yok böyle bir saçmalık. Tek çare vBulletin 3 için ikinci el lisansla kullanmak.

    XenForo ise bambaşka boyutlara geçti artık. En iyisi olduğu tartışmasız.
  • 29-07-2022, 22:56:20
    #16
    Eline sağlık güzel konu, bence yeni nesil forum yazılımları ilerleyen dönemde öne çıkacak. Alışılmış forum düzeninden ziyade biraz daha basit ve kolay kullanılabilen yazılımlar popüler olacak gibi.
  • 30-07-2022, 14:28:28
    #17
    XenForo özellikleriyle beğeni topladı ve ilk tercihlere kadar yolunu aldı. Lisanslı olmasının da büyük etkisi var tabii bu konuda. Kullananlar için lisans bedelinin karşılığını aldığı sürece herşey yolunda diyebiliriz. Tercih edilmeye devam edecektir. Onun dışında ben phpBB öneririm. Yıllar içinde kendini iyi geliştirdi. Günümüz şartlarına uygun bir yapısı ve kod düzeni var son sürümleriyle. Kendini geliştirmek isteyenler, lisansa bağlı kalmak istemeyenler için tercih edilebilir.
  • 16-08-2022, 17:45:29
    #18
    @Lim10Ata; bilgi için tşkler, whatsaap bakarmısın