Merhaba, semrush'ta inceleme yaparken wordpress haber sitemizde esc*rt kelimelerinde sıralama aldığını farkettim.
Display:none şeklinde bazı haberlerin içerisine yerleştirilmiş 20 tane link çıkışı tespit ettim.
SQL'i inceledim, tema düzenleyiciden kontrol ettim ama bulamadım.
Yardımcı olur musunuz, naısl temizleyebiliriz hacklinkleri?
Hacklink Yedik, ACİL!
10
●427
- 07-02-2020, 00:52:44
- 07-02-2020, 01:18:42hocam bu şrfszler uzun zamandır wp sitelerine dadandı ve bir çok sitede linkleri var site sahipleri linkler saklı olduğu için göremiyorlar öncelikle sitende ****** kelimesini arat ve içerikleri kaldır.
bende bir çok kez saldırı yedim saldırı takdiklerini çözdüm artık uğrayamıyorlar shell atıldı büyük ihtimal shell yemişsindir veritabanını çok iyi temizlemen lazım tedbiren yaptıklarım var ;
Kullanılmayan temaları dizinden kaldır
- Username admin olmayan yeni bir yönetici hesabı oluşturup admin olan hesabı kaldırmanızı öneririm.
- wp-config.php izinleri 400 'e çek
- Veritabanı user izinleri kısıtla. Eklentilerinizde hata alırsanız şu ek yetkileri verebilirsiniz "CREATE, DROP, ALTER"
- Formlar için *********** koruması ekle.
- Tema fonksiyon dosyanıza (4ncü ve 24ncü satırlar) wordpress sürüm bilgilerini gizleyen fonksiyonlar ekle. - 07-02-2020, 01:22:39Çok teşekkürler herkese, @anylock yardımcı oluyor sağolsun.