Google dışındaki reklam platformlarının verilerini GA4 üzerinden takip edebileceğinizi biliyor muydunuz?

Meta, TikTok, RTB House gibi platformlardan gelen maliyet, tıklama ve gösterim verilerini GA4’e entegre ederek, tüm dijital pazarlama kampanyalarınızı tek bir çatı altında izleme ve analiz etme imkanına sahip olabilirsiniz. Bu sayede yalnızca performans takibini kolaylaştırmakla kalmaz; aynı zamanda daha kapsamlı bir analiz yapmanıza da yardımcı olur.


İşte bu yöntemle takip edebileceğiniz bazı önemli metrikler:
• Platformların raporladığı tıklamaların (click) oturumlara (session) dönüşme oranlarını,
• Gerçek oturum (session) maliyetlerini,
• Platform ve Google Analytics gelir (revenue) verilerini,
• Platformların Google Attribution modeline göre performansını
Kampanya kırılımında günlük olarak bu verileri kolayca takip edebilirsiniz.

Bu yöntem, özellikle kampanya bütçelerinin dağılımını Google Analytics Attribution modeline göre optimize edenler için oldukça etkili bir araçtır. Hangi kampanyaların bütçeyi hak ettiğini ve hangilerinin iyileştirilmesi gerektiğini anlamak bu sayede çok daha kolay hale gelir.

Birkaç basit adımda, Non-Google platform verilerini GA4’e aktarabilirsiniz. Ayrıca, dilerseniz verilerin günlük olarak GA4’e aktarılmasını sağlayacak otomatize bir sistem de kurabilirsiniz.

Başlamadan önce, ‘Campaign ID’ verisinin GA4’e aktarıldığından emin olmanız gerekiyor. Ardından örnekteki gibi bir CSV dosyası oluşturarak Non-Google platform verilerini GA4’e aktarabilirsiniz.
GA4’te Admin > Data Collection and Modification > Data Import bölümünden CSV dosyasını manuel olarak yükleyebilir ya da SFTP ile günlük, haftalık ya da aylık olarak verileri aktarabilirsiniz.

Aktarım tamamlandıktan sonra Non-Google clicks, Non-Google cost, Non-Google cost per click, Non-Google impression, Return on non-Google ad spend gibi metrikler üzerinden analiz yapabilirsiniz.
Daha fazla bilgi almak için Google dökümanına göz atabilirsiniz. Örnek CSV dosyasını bu link üzerinden indirebilirsiniz: https://lnkd.in/dNfAaFMZ

Sevgiler,