Scriptin degil, tüm sistemin. tüm güvenlik olgusuna 100 dersek script sadece bu bütünün 1 parçasını oluşturur.
http://www.kocsistem.com.tr/
http://www.infonet.com.tr
http://www.intellect.com.tr/
Sektördeki haberleride buradan takip edebilirsin:
http://www.olympos.org
ticari web sitesi kurmak
10
●2.170
- 14-03-2006, 23:48:17Üyeliği durduruldu
- 15-03-2006, 00:48:00Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Adi firmalara da Sanal Pos veriliyor. 2003 yılında bizzat kendi adi firmama Garanti, YKB ve Finansbank'ın Sanal Pos alarak e-ticaret yapmıştım.WhiteKey adlı üyeden alıntı:
e-Ticaret yapmak için firma tipi çok önemli değil ancak altyapınızın, alan adınızın, medya reklam planınızın çok iyi hazırlanmış olması gerekiyor.
Bankalar, sanal pos başvurusu esnasında, server'ınızın bulunduğu ISP'den SSL'inizin başlangıç tarihine, alan adınınızın iyi seçilmiş olmasından sitenizin tasarımına kadar birçok noktaya dikkat ediyorlar.
Başarılı bir e-Ticaret için;
1. İlgili sektöre uygun iyi bir alan adı seçilmeli.
2. Güvenli ve dinamik bir altyapı geliştirilmeli.
3. Site görseli profesyonel olarak tasarlanmalı. (Bankalardaki ön yargı için çok önemli!)
4. Bankaların çok önem verdiği, müşteri hizmetleri bölümleri, site kullanım klavuzu, satış ve iade şartları gibi banka müşterisinin neyin ne olduğunu bilerek alışveriş yapmasını sağlayacak bilgilendirme bölümlerinin siteye eklenmesi.
5. Bilindik, güvenilir bir ISP üzerinden server hizmeti alınmalı.
6. Firma kurulum işlemleri tamamlanmalı.
7. Site test ortamında yayına açılmalı.
8. Gerçek verilere dayanan medya reklam planları oluşturulmalı. (Bankalar için çok önemli. "Size Sanal Pos verelim, ancak sitenizin iş yapmasını nasıl sağlayacaksınız? Nasıl reklam planlarınız var?" soruları sizi bekliyor!)
9. Bu medya planları ile bankalara (Garanti bankası ile başlanmalı, Garanti bankasının Sanal Pos'u alındığında diğer bankalar daha kolay sanal pos verebiliyorlar!) Sanal Pos başvuruları yapılmalı. Devamlı çalışılan yada tanıdık birinin olduğu bir şube seçilmesi Sanal Pos'un onaylanması adına çok etkili olabiliyor. Çünkü banka merkezleri şube'nin yönlendirmesine (pozitif yada negatif) çok önem veriyorlar.
10. SATIŞŞ