• 12-07-2005, 16:13:24
    #1
    Arkadaşlar merhaba.
    Bugün bir mail gelmiş bana.

    Alıntı
    Dear Erhan,

    the name Heidi Klum is legal safe-guarded (R) & TM.
    Therefore please change and delete the name Heidi Klum from your domain or hand the domain
    over to us until tomorrow ( july 13th 2005). After this time I' ll give it to our international lawer.

    Yours sincerely

    Günther Klum
    www.heidiklum.com
    Seklinde. Bende heidi-klum.info domaini var. O domainle ilgili bu mail. Bu mailde heidi klum'un TM oldugunu domaini onlara vermem gerektiğini yazmıslar. Sizce ne yapmalıyım?
  • 12-07-2005, 16:23:05
    #2
    tamam istersen satayım de erhancım hiç bişe olmaz ya merak etme. sadece ülkemizde var com.tr uzantılı domain alırken sadece şirket sahibi veya isimsoyisim olmalı istediğin domaini al. benim fikrim bu .
  • 12-07-2005, 16:24:33
    #3
    Dedim zaten 400 € verin vereyim dedim. Yada gidin dava acın dedim
    Diğer arkadaslarda gorus belirtirse sevinirim.
  • 12-07-2005, 16:27:13
    #4
    bence çok iyi demişsin kendilerini google zannediyorlar ki(o arkadaş ta yanlış yaptı kimse benim elimden domaini alamaz kardeşim) ama sen o sitede tm resimler koyarsan o resimlere laf atabilirler domaine asla
  • 12-07-2005, 16:39:01
    #5
    Üyeliği durduruldu
    ülker trademark deilmi ? www.ulker.com cola turca trademark deilmi? www.colaturca.com show tv trademark deilmi? showtv.com(bu arada sedo reklamina adsense koymus arkadas ..) sonuç olarak ben olsam 400 euroya da satmazdim
  • 12-07-2005, 16:54:13
    #6
    Üyeliği durduruldu
    Nissan örnegini ele alalim neden bu adamlar. www.nissanmotors.com kullaniyorda www.nissan.com u kullanamiyor, bunlarin avukatlari şusu busu yokmu, bunlar TradeMark degilmi. Cevap basit sivri zekanin biri domaini zamaninda almiş ve paşa paşa kullanıyor kimsede bişey diyemiyor. Domain sahibi çakma bir corp oldugunu belirtmiş domain elinde, zamanında www.tarkan.com da olduğu gibi. Domain sahibi köpegim için aldım demişti :P

    Sonuç olarak bişe olmaz eger satın almak istiyorlarsa parayi öderler alirlar bu kadar basit.
  • 12-07-2005, 17:33:40
    #7
    Üyeliği durduruldu
    Hiç bişe olmaz arkadaşım, sen koparabildiğin kadar para koparmaya bak... Gerisi fasa fiso...
  • 12-07-2005, 18:58:53
    #8
    Erhancim bişey olursa bana yolla öperim onları Arkamda R10 Çetesi var onlar çekilir O zaman bende "KOS" UN Patentini alayım KOSGEB başta olmak üzere herseyi istiyeyim kolaymı bu işler sadece "Google" alabilir diğerleri faso fiso
  • 12-07-2005, 19:03:25
    #9
    KoS adlı üyeden alıntı:
    Erhancim bişey olursa bana yolla öperim onları Arkamda R10 Çetesi var onlar çekilir O zaman bende "KOS" UN Patentini alayım KOSGEB başta olmak üzere herseyi istiyeyim kolaymı bu işler sadece "Google" alabilir diğerleri faso fiso
    google alabilir cümlene katılmıyorum...googleturkiye.com dan bahsediyorsan eğer ki o arkadaş gogoleturkiye.com da arama motoru hizmeti vermeseydi(ki verdiği halde ben vermezdim)
    google hiç bir hak iddaa edemezdi.
    ama tm olan bir markayla aynı işi yapmak sakıncalı olabilir tam bilemicem
    .
    Eğer ki o arkadaş google domaini istediği anda areama motorunu kaldırıp kişisel bi site yapsaydı google hiç birşey diyemezdi(bana göre o haliylede diyemez ya neyse