• 18-09-2005, 11:47:38
    #1
    Bu siteler ne yapmaya calisiyor son 3gundur 2siteme asiri hit yolluyorlar 300-400 filan nedir bunlar ??
    bayanlar.net e :
    http://www.ze.bz/out/?i=46694 seklinde linklerden 250+
    http://www.annuaire-rencontre.info
    http://www.annuaire-du-x.info
    http://www.2-find.org
    http://www.annuaire-x-gratuit.info

    sevsene.com siteme ise asiri gelmis sabah saat 11:39

    http://www.ze.bz/out/?i=44302 334
    http://www.annuaire-rencontre.info/out/?i=44302 14
    http://www.2-find.org/out/?i=44302 9

    ne yapmaya calisiyorlar bu kesinlikle spam bence ama sayfanın icinde birsey yok

    1tane de web siteme www.linkcenneti.com ejder in sitesi :
    dün : http://www.linkcenneti.com/git.php?id=3222 332
    bugun :://www.linkcenneti.com/git.php?id=3222 55 aksama 300 olur

    arkadaslar nedir bunlar sahte hiti napim sahte ise nasıl engelleyebiliriz.
  • 18-09-2005, 11:54:18
    #2
    lem sizin oralarmis simdi yildirim mah. sinden sana ucarim Topcular uzak degil tekme gelir
  • 18-09-2005, 11:59:33
    #3
    Ya adamlar site yapiyor önceden bende yapardim öyLe daha aklim tam ermez iken siteye sayfa eklemiyor diğer sitelerden link veriyor.. ama 300-400 hit mmmzz biLemicem
  • 18-09-2005, 13:05:43
    #4
    Referrer spam diye bir olay var, büyük ihtimal siten ona maruz kalıyordur. Referrer spam nedir diyeceksin. Şimdi şöyle oluyor. Adamlarda bir program var, bir url listesi veriyorsun ve o listedeki URLlere senin sitenden sahte referrer yolluyor. Aslında senin sitende o url listesindeki (ki bu listede onbinlerce url bulunuyor) hiç bir sayfaya link yok. Bu ne işe yarıyor diyeceksin. Bazı siteler stats scriptlerini (özellikle awstats) şifresiz, herkese açık bırakıyor. Ve adamların yaptığı bu referrerlar bu awstatsa referrer link olarak geliyor. Buradan da adam onbinlerce backlink sağlıyor (tabi adam bunu her gün yapıyor) Bu backlink ler sayesinde arama robotları tarafından çok çabuk fark ediliyor ve çok çabuk sayfalarına robot çekebiliyor. Awstats olayının bir benzeri de bazı bloglarda var. Bu bloglar kendisine refer eden son 3-5-10 sayfayı kendi bloglarında bir köşede listeliyor. Spam yapan aynı şekilde buradan da link kazanıyor. Umarım yardımcı olmuştur (ve inşallah bu yöntemi kullanmaya başlamaz bunu okuyanlar )
  • 18-09-2005, 13:11:43
    #5
    yaw iyi diyonda aynı şey benimde başıma geliyor. ve bendeki url ler biraz ilginç
    ttnet superonline mynet meb.gov.tr gibi sitelerden gelioyr ve ayda her birindne 1000 er kişi gelioyr görünüyor..
  • 18-09-2005, 13:26:18
    #6
    ttnet,superonline,mynet olabilir banada geliyor az cok


    meb.gob.tr ise gecenlerde forumda anlattilar ya adam ayarliyor ondan user geliyor sana ama istedigi adresi ayarliyor onu goruyorsun ondan olabilir.

    bana gelen ise hep ayni siteler ayniş script , id nolarim bile ayni adamlardaki ve anlamadigim linkcenneti ise turk sitesi o nasil yolluyor 350 filan bu imkansız
  • 18-09-2005, 14:07:26
    #7
    Misafir
    Aynı gün bütün herkeşin aynı şeyi arayacağı tutmuştur belki
    Örnek vereyim bi sevgi sitesi önlere çıkmak için o gün popup açmıştır. Ondan gelen hit diğer sevgi sitelerine dağılmıştır. Bu sırada bariz Türk erkeklerinin ilgisini bayanlar.net çekmiştir. Birazıda aaa burda ne var acaba merak ettim diyip tıklamasını sağlamıştır. Herşey olabilir. Hep olumsuz yaklaşmamak lazım.
    Yabancılara birşey demiyorum.
  • 18-09-2005, 14:10:16
    #8
    KoS adlı üyeden alıntı:
    ttnet,superonline,mynet olabilir banada geliyor az cok


    meb.gob.tr ise gecenlerde forumda anlattilar ya adam ayarliyor ondan user geliyor sana ama istedigi adresi ayarliyor onu goruyorsun ondan olabilir.

    bana gelen ise hep ayni siteler ayniş script , id nolarim bile ayni adamlardaki ve anlamadigim linkcenneti ise turk sitesi o nasil yolluyor 350 filan bu imkansız
    myent ttnet normal geliyo sana ama adam oyun sayfasından yolluyor sitenin oyunla alakası yok arama bölümünden gelmiyo neyse gelsin napalım yada gelmiş gibi görünsün..
  • 18-09-2005, 14:20:44
    #9
    Misafir
    Skeleton açıklama için teşekkürler.