• 25-09-2014, 22:55:26
    #28
    O Degilde Konu Yanlış Yerde?
  • 25-09-2014, 22:59:21
    #29
    Normal bir ülkede;
    Gelen insanlar bir kamp alanında toplanır ve etrafına güvenlik çemberi alınır ülkenin durumuna göre çadır ya da konteyner evler hazırlanır. Bu kampa giren herkes kayıt altına alınır ve bu kişilere eğitim, sağlık ve yiyecek hizmeti sunulur. Sonra birleşmiş milletler ve halktan yardımlar toplanır. İnsanlar dilendirilmez, halkın arasına salınmaz, sokaklarda yatmasına izin verilmez.

    Bunları yapmazsanız ne olur?
    Ailesi aç kalan sokakta yatan insanlar aileleri için hırsızlık yaparlar gerekirse cinayet işlerler ve ülke vatandaşları ile sorun yaşarlar,
    Barınma için ev tutarlar müslüman (!) halkımız fahiş fiyatlar isterler kira için bir evde onlarca aile kalırlar.
    Müslüman (!) iş adamlarımız bunları ucuz işçi olarak görür ve 100 TL'ye normal vatandaş çalıştıracağına en kötü şartlarda bu insanları 25 TL'ye çalıştırır.
    Kiralar artar, işsizlik artar, maaşlar düşer.

    Sorun çıkartan Suriye halkı değil bizi onlarla düşman edenlerdedir. Yani yönetim hatasıdır ve beceriksizliğidir. Emin olun bir mülteci kampı kurulsa şimdi Türkiye'den her evden oraya yardımlar gidiyordu.
  • 25-09-2014, 23:01:40
    #30
    Suriyeliler Ülkemizden Gönderilmeli..
  • 25-09-2014, 23:04:48
    #31
    Hicran adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Es-Selamu Aleykum Forumda Bu tür paylaşımları yapmak istemem fakat artık dayanamadım baktım herkes siyasi paylaşımlar yapıyor son geçen bir paylaşımı görünce dayanamadım Arkadaş bir suriyeli benden para istemiş onu itmişim sonra halkla beraber onu dövmüşüz vesaire vesaire kendini büyük göstermek isteyipte halbuki ne kadar düştüğünü anlatıyor.. bu konuda beni asıl özen şey yorumlarda ooo tebrikler, elinize sağlık, yaw bıktık şu suriyelerden.vs. diyen kişilerdir

    Yaw arkadaş hiçmi empati anlayışınız yok yada sizin benimsediğiniz İslamiyetten hiçbirşey öğrenememişmisiniz? Suriyerinin Bir kısmı hatalı ve gerçekten insanları sıkıyor olabilirler fakat o bir kısımları yüzünden tüm suriyelilere kin tutmak terbiyesizliktir. ve islamdada bu yoktur Biraz Empati kurun yaw o suriyelinin yerine azcık kendini koy suriyede Annen, Baban, Amca, Dayın..vs. tüm akrabaların ölmüş ve sadece senle bir kardeşin kalıp türkiyeye gelmişsiniz o yetmezmiş gibi suriyeli kişi onurunu ayaklar altına alıp dilenmeye başlamış(Müslüman Bir Ülkede Bu Bizim Ayıbımızdır) ve senden çok değil 5-10 kuruş istiyor ve sen onu itekleyip aşağılıyorsun adam senin vereceğin o 5-10 kuruşunla zengin olmaz merak etme. o vereceğin 5-10 kuruşla insanlığını göstereceksin fakat itekleyip onu aşağılamak Kim ne derse desin Wallahi İslamiyette de Yoktur. İnsanlıktada...

    Bi Sahabeyi Kiramın Medineye Hicretini Düşünün Mekkedeki Zulmden dolayı medineye hicret ediyorlar ve medinede evi olan herbir müslüman hicret(göç) eden bir müslüman kardeşini evine alıyor ve yemek, giyim..vs. tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlar hatta düşünün bir sahabi evinde sadece 1 tabak yemek var oda sadece ailesine yetecek kadar azdır evine o hicret eden müslüman kardeşini davet ediyor ve yemeğide yok kendisi aç kalıp müslüman kardeşinin karnını doyuruyor nasıl mı? ışıkları(mum) kapatıyorlar ve tabakların içinden yemek getiriyorlar süsü veriyorlar oysa zaten tek bir tabak yemekleri var onuda o misafire veriyorlar ve ışığı kapatıp kendilerinin önünede boş bir tabak alıp o boş tabağın içinde yemek varmış gibi yapıyor oysa kendisi aç fakat misafiri karnını doyuruyor işte biz böyle bir dini benimsemiş kişileriz suriyelilerde bizim kardeşlerimizdirler sahabeler kadar olmasak evimizi yemeğimizi onlarla paylaşmadığımız halde onları itip rencide etmeye hakkımızda yoktur... baştada dediğim gibi 5-10 kuruşla o birçok ailesini kaybeten suriyeli zengin olmaz sadece sen insancıl görevini yapmış olursun...Hem batıda o kadar suriyeli yoktur d.bakır gibi sınıra yakın yerlerde olsaydınız ne yapardınız burda suriyelileri evlerine alıp aynı yorganı, tabağı paylaşan fedakar insanlar tanırım. Geçen G.Anteptede böyle üzücü bir olay çıkmıştı mahaleliler olayı bilmeden suriyelilere direk saldırmışlardı oysa olay açığa çıkınca ev sahibinin suriyeli aileden kira karşılığı kızını istemesi sonucu bu olay çıkmıştı bunlar bizim ayıplarımız arkadaşlar etmeyelim.

    Bu Paylaşımı hiçkimseyi hedef alarak yazmadım sadece içimde biriktirdiğim ayıbımızı anlatmak istedim

    Ve her suriyeli aynı değildir her insan aynı olmadığı gibi suriyelilerdede kötü olanlar vardır fakat birkaç dingil yüzünden tümünü kötülemek cahillerin işidir.Wesselam.
    Hakli ve haksizsin.nasilmi?
    Onlardada adi,ser.fsiz,nam.ssuz insan var,soyle izah edeyim mahellemizde 5 vakit namaza gelen sakallisida var,cocuklari diger cocuklara bulasip arapca kufur edip kacanida.savastan kacmanin cezasi islamiyete gore biliyorsundur?
    Kadinlar trafikte arabalari durdurup dileniyor.ben carsafli ablalarimizi,kardeslerimizi ALLAH icin cok seviyorum ama o dilenen af. Adi insanlar yuzunden carsaf-i serife dil uzatanlar oluyor.uatune onlarda kapanmada cok degisik ustte carsaf altta pantol.vs. cok degisikler.Kimse kusura bakmasinda sen savastan kacican siginacaksin,turkiye sana bakicak.sonra orda rahat olamayinca(kampta) istanbula gelecen dagilacan,ise girecen,ustune insanlarin huzurunu bozucan?
    Adama hayirdir birader derler.
    Pasa pasa calisip huzur bozmayanlara tamam problem yok calissin ALLAHin izniyle huzur icinde devam edebiliriz.ama huzu bozucu hirsizlara karsiyim.poliste devlette goz yumuyor bu nedir arkadas???

    iPhone 5 cihazimdan Tapatalk kullanilarak yazıldı.
  • 25-09-2014, 23:24:15
    #32
    ne zaman bu tip yardım etme olayı gelse aklıma bu adam gelir bir dinleyin derim


    http://www.youtube.com/watch?v=-0PDZK6AETo
  • 26-09-2014, 00:34:55
    #33
    yarın öbür gün o çok sevdiğiniz suriyeli kardeşleriniz size ve etrafınızdakilere zarar vermeye başladığında, konu başlığınızı unutmayın.

    Allah bizleri ıslah etsin diyeceksiniz...