• 20-11-2007, 20:02:39
    #10
    Üyeliği durduruldu
    Konu disi

    "Benzeri durumda, daha önce Türk Mahkemeleri Wordpress.com servisine Türkiye’den erişimi yasaklamışlardır. Bu nedenle 1.5 milyon Wordpress sitesinin hiçbirine hala Türkiye’den ulaşılamamaktadır."

    Sanki Bilmiyoruz Birde Övünerek Anlatiyor
  • 20-11-2007, 20:17:34
    #11
    kubilay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bunu nasıl yapacağımı anlatırmısınız?
    Adresleri tesbit edin.

    Google Webmaster Tools içinde site adına tıklayın.

    Solda Araçlar içinde URL kaldırmaya girin. Buradan url kaldırma talep edin ve gelen sayfada Tek Tek Kaldırmayı seçin. Gelen sayfada her seferinde bir url girerek kaldırabilirsiniz.

    Tamamı belli bir dizinde ise tek tek yerine dizin seçimi yapabilirsiniz.

    Ancak bu adresler tesbit edilmiş. Kaydedilmiş de olabilir. Artık Google'da olmaması işinizi görür mü bilmiyorum.
  • 20-11-2007, 23:21:20
    #12
    Kanuna Göre Site kapatma..

    İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'u incelediğimizde, 4.11.2007 tarihinde yürürlüğe giren 8. madde göze çarpmaktadır. Madde 8 şöyledir:
    MADDE 8
    (1) İnternet ortamında yapılan ve içeriği aşağıdaki suçları oluşturduğu hususunda yeterli şüphe sebebi bulunan yayınlarla ilgili olarak erişimin engellenmesine karar verilir:
    a) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan;
    1) İntihara yönlendirme (madde 84),
    2) Çocukların cinsel istismarı (madde 103, birinci fıkra),
    3) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma (madde 190),
    4) Sağlık için tehlikeli madde temini (madde 194),
    5) Müstehcenlik (madde 226),
    6) Fuhuş (madde 227),
    7) Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama (madde 228)
    suçları.
    b) 25/7/1951 tarihli ve 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunda yer alan suçlar.

    Bu maddede katalog olarak sayılan suçlar söze konu olmuştur. Ancak, sayılan suçların oluştuğu konusunda yeterli şüphe bulunması halinde sitelerin erişime engelleneceği madde metninde geçmiştir.

    Sitende yukardaki maddelerden biri varmı yok. Yada google cache de. Yani herhangi bir kapatma durumunda avukat bulup başvurman yeterli.

    Yanlız kişiye hakaretten yada iftiradan suç alabilirsin buda var.

    Kubicim geçmiş olsun.

    Herhangi bir sitede bir yorumda bir kişiye hakaret edersen bunun 3500 Ytllik bir tazminat örneği mevcut.

    Hakaret içeren yorum yazan kişiye ceza - Hukuki.NET forumları
  • 20-11-2007, 23:42:54
    #13
    Adnan Oktar'ın avukatları bu işi sıkı tutuyor.
    İftira ve hakaret niteliği taşıyan durumlarda doğal hakkını kullanıyor ve başarılı da oluyor.
    Ayrıca önbellekden görüldüğü kadarıyla yazan kullanıcının 2 mesajı var 2 mesaj da Adnan Oktar'a iftira niteliğinde.
    Bu yüzden özellikle yeni üyelere dikkat etmek lazım artık yeni bir tehdit doğacak gibi yeni bir üye çaktırmadan foruma üye olup hakaretleri sıralayıp sizi ihbar edebilir.
    Bu yüzden bir çok forumda Adnan Oktar - BAV - Bilim Araştırma Vakfı - Harun Yahya
    gibi kelimelere sansür getirildi.
    Dikkat etmek lazım
  • 21-11-2007, 12:03:40
    #14
    şimdi bana dava açmak isteseler ben siteden silsem bile google cache ile belirleyip dava açabilirler mi?
  • 21-11-2007, 12:40:22
    #15
    Üyeliği durduruldu
    Ya bu arada benim forumdada üyeler 3 sayfalık tartışmışlar. :|
    İyidir diyende var kötüdür diyende var. Medya dağıtıyor diyende var.
    Şimdi silsemmi acaba ? konunun güzelde okuyucusu var şu anda 30 kişi konuda.

    Ona kalsa tayyip türkiyedeki sitelerin hepsini kapasın. :S
    Bu işin kanuni yolu nedir? Adamlar yasal olarak haklılarmı ? Muyader gibi amatörcemi yapıyorlar ?
  • 21-11-2007, 12:59:12
    #16
    FromETC; daha önce sesimi çıkarmadım ama artık yeter! Kaç seferdir "Tayyip" yazıyorsun, bu kadar saygısızlık olmaz! Sevsen de, sevmesen de, kabul etsen de etmesen de Tayyip Erdoğan şu anda TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'NİN BAŞBAKANI. Bir başbakan hakkında, hele ki kendi ülkenin başbakanı hakkında saygısızlık yapamassın! Yaparsan saygısızsındır, terbiyesizsindir!

    Diğer bir konu, yargı ba-ğım-sız-dır! Erişim yasağı konulan sitelere yasak kararı yargı organları (mahkemeler) tarafından alınıyor. Hükümetin veya devletin başka bir organının (Yargıtay Hariç) bu yargı kararlarına müdahale etme hakkı yok. Eğer olsaydı, Tayyip Erdoğan'ın açtığı tazminat davalarının hepsi lehine sonuçlanırdı, tazminat alırdı. Saygısızlık yanında cahillik de var, bilip bilmeden iftira atmak da var! Yeter, artık yeter!
  • 21-11-2007, 13:18:18
    #17
    kubilay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    şimdi bana dava açmak isteseler ben siteden silsem bile google cache ile belirleyip dava açabilirler mi?
    Evet dava acmak isteseler acabilirler.
  • 21-11-2007, 13:24:07
    #18
    Üyeliği durduruldu
    Kerem fazla değil tayyibine karıştığım yok senin gibileri 5 ay sonra göreceğim. Forumda laubali olmayacağım. Tartışma istersen pm at.