ASP'de "benzer konular" bölümü yapmak?
18
●2.077
- 18-06-2009, 17:44:08Worpress sistemlerde görmüşsünüzdür, bir konuya girdiğinizde altta bu konuya benzer konular diye bir bölüm vardır ve ilgili konular listelenir. Bunu ASP tabanlı bir sitemde yapmak istiyorum. Yani ziyaretçi bir konuyu okurken daha önce yazılmış benzer konularda altta listelenecek. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
- 18-06-2009, 19:58:47
<% baslik = "Benim adım elvan dalton ben gezerim balkon balkon." kelime = split(baslik, " ") kactane = ubound(kelime) for sira = 0 to kactane if sira < 1 then seyy = "" else seyy = "or " end if kod = ""& kod &""& seyy &"baslik like '%"& kelime(sira) &"%' or etiket like '%"& kelime(sira) &"%'" next set ara = baglantin.execute("select * from yazilar where "& kod &"") if ara.eof then response.write "Bu yazı eşsiz benzersiz." else do while not ara.eof response.write ""& ara("baslik") &" <br />" ara.movenext:loop ara.close:set ara = nothing end if %>Split ile başlığı kelimelerine bölüp ona göre sorguyu çıkardık.
Tabi " ve", "ve ", " ile", "ile ", ".", "!", "?" gibi karakter ve kelimelerle birlikte sitemizin içeriğine göre sık kullanılan kelimeleride temizleyip kelimelerine bölersek daha iyi sonuç alabiliriz.
Edit: Denemedim, ölmezsem birazdan denerim.
Edit 2: Ufak bi' hatam varmış, şuan sorunsuz çalışıyor.
Edit 3:
Benim yaptığım şekilde en kötü ihtimal benzer kayıt olarak kendini buluyo, buna ne gibi çözüm önerileriniz var.
- 22-06-2009, 19:29:33Benim yaptığım şekilde en kötü ihtimal benzer kayıt olarak kendini buluyo, buna ne gibi çözüm önerileriniz var.
#oracuLar ın dediği gibi yazı id leri eşitse gösterme veya buna ilave yazının parçalanmamıs başlığına eşit ise gösterme diyebilirsin.
Güzel ve zevkli bi kodlama olmuş ama #Peksoft - 22-06-2009, 23:19:53Arkadaşlar dediğiniz gibi yapınca,
if id = oku("id") then response.write "" else response.write "hedehodo" end ifRasgele kayıtları listeletemeyiz, onun için;
say = baglantin.execute("select count(*) from tablo where "& kod &"")şeklinde bulunan kayıt sayısını alıp,if say(0) =< 1 then ... else rasgele kayıtlar end if
şeklinde yaparsak rasgele kayıtları listeletebiliriz. - 23-06-2009, 00:24:33Allah Allah başlığın neyi var ?oracuLar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle