• 06-04-2025, 13:40:09
    #10
    Hayırlı olsun ^^
  • 06-04-2025, 13:42:25
    #11
    Darısı bana inşallah.
  • 06-04-2025, 13:43:27
    #12
    teatral adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Enflasyon döneminde nakit kullanmak pek mantıklı değil. Nakiti bir şekilde değerlendirip imkan varsa ödemeleri uzun aylara takside bölmek(ki onu kıstılar) ya da bir ay ötelemektir. Tabi kredi kartını bilinçli kullananlar için bu söylediklerim.
    Öyle ama artık hiçbir şeye doğru düzgün taksit kalmadı. Asgari ödeme yüzde kırka çıktı. Devlet sıktıkça sıkıyor. Bir avantajı kalmadı.

    Onun dışında kişisel olarak bazen gereksiz harcama yaptığımı da düşünüyorum. Kapattım o yüzden.
    edex46 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Darısı bana inşallah 2 milyon borcum var
    500 de bende var hocam. Kapanır umarım
    helcurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hayırlı olsun ^^
    Teşekkürler
  • 06-04-2025, 13:44:33
    #13
    Hakkınızda hayırlısı olsun. Doğru ve yerinde karar vermişsiniz.
  • 06-04-2025, 13:53:21
    #14
    Bencede çok doğru bir karar olmuş hocam. Hele ki limit yüksek ise insan sanki kendi cebinde nakit varmış gibi, kendi parasıymış gibi görüyor onu. Benim de işe başladığımda ilk maaşımı aldığımda birden 40k limit tanımladı. Hiç dokunmam aman aman diyordum, bir baktım 6 ayın sonunda kredi kartı ekstresinde 40k ödenecek tutar var Neye harcadım, nasıl oldu o kadar inanın hiç bilmiyorum. En iyisi kapattırıp hiç bulaşmamak.
  • 06-04-2025, 13:54:24
    #15
    mzc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Üniversiteye başladığım yıldan beri kredi kartı kullanıyordum. (2017)

    8 senedir minimum 1 tane kredi kartım hep vardı.

    Zaman içerisinde bunu 1'e düşürdüm. Son kalan 75k borcu da bir tane 0.99 kredi kampanyası denk getirip onunla kapattıktan sonra kredi kartımı iptal ettim.

    Bundan sonra kredi kartı kullanmayı düşünmüyorum. Harcama alışkanlıklarım normale döndükten sonra belki ileride 1 tane açarım acil durumlar için. Onun dışında rahatladığımı söyleyebilirim.

    Sadece insan kendini çıplak hissediyor hesabında kalan parayla baş başa kalınca. Ama zaten işin normali bu; Paranın olduğu kadar harcamak.
    0.99'dan krediyi nereden aldın üstad. Bana da verseler yeminle tüm kartlarımı kapatırım.
  • 06-04-2025, 14:09:00
    #16
    looper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    0.99'dan krediyi nereden aldın üstad. Bana da verseler yeminle tüm kartlarımı kapatırım.
    Geçenlerde konu açmıştı bir arkadaş hocam buradan. ING den aldım. Bana çıkmadı eşimden çektim ben de
  • 06-04-2025, 14:09:48
    #17
    Pahalı ürünleri peşin alabileceksen helal olsun
  • 06-04-2025, 14:12:52
    #18
    bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Pahalı ürünleri peşin alabileceksen helal olsun
    Hocam yakın zamanda pahalı ürün alma ihtiyacım olmayacak diyebilirim. İhtiyacım olacak çoğu şeye sahibim. Eğer böyle bir durum olursa en kötü eşimin kartından alırım taksitle oradan öderiz.