Merhaba, hali hazırda yaptığım işler var çoğu kişi nasıl kazandıysan öyle devam et diyecek ama ben olumsuz düşünen birisiyim ve yarın öbürsügün ne olacağı belli değil.
Bazılarınız hoş görmeyecek ama faize koymak istiyorum 1 milyonu. Hatta önümüzdeki 2-3 aya 500-600 bin daha ekleme yapmak istiyorum.
Amacım şu her ay düzenli olarak bana maaş gibi bir getiri getirmesi. Yani garanti getiri getirmesi. Ben sürekli bu ay ne kazanırım diye düşünmek istemiyorum.
Görüşleriniz benim için çok önemli. Faiz ile ilgili bilgim hiç yok ve nereye koymalıyım nereye koysam daha çok getiri olur vs. Bilgilerinize ihtiyacım var. Şimdiden elinize sağlık.
Vadeliye 1 milyon TL koymak istiyorum mantıklı mı?
20
●1.140
- 16-05-2022, 21:26:09Enflasyonun yüksek, faiz oranlarının düşük olduğu ortamda vadeliye koyduğunuz para erir, siz aylık vadelide paranızın değer kazandığını düşünürsünüz ama arka planda enflasyon canavarı o paranız durduğu yerde kemirmeye başlar, en basit örnekle faiz oranları %17 ile %19 arası değişiyor, peki sizce dışarıda enflasyon oranı kaç? 12 aylık ortalama %40 (bu oran resmi makamlarca açıklanan) dışarıda hissedilen daha fazla, haliyle paranızı bu yöntemle korumanız mümkün değil.
Ama amaç aylık her şekilde belli bir ödeme almanız ise vadeliden başka seçenek görünmüyor.
Arkadaşlar ev alın demiş ama 1 milyona ev kaldıysa bizimlede paylaşırlarsa sevinirim o fiyatlarda alacağınız ev size asgari ücretin altında kira getiri getircektir.
- 16-05-2022, 21:28:19Bu enflasyonda TL olarak vadeliye para koyarsanız para çöpe döner. Başka şekilde yatırım yapın daha iyi olur.