netadmin adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Dmoz Kaydı yapabilecek editör
73
●5.461
- 24-08-2008, 09:30:18Arkadaşlar bazılarınız resmen SAÇMALAMIŞ. Editörleri sizin isteğinize göre bir sitenin eklenip/eklenmemesine veya sitenizin gözden geçirilmesine yöneltemezsiniz. Sitenizin gözden geçirilmesi 2 günü de bulabilir 2 YILI da.
İsterseniz başvuru yapmadan önce, DMOZ'daki Türk editörlerimiz tarafından SIRF SİZİN İÇİN TÜRKÇELEŞTİRİLEN, Açık Dizin Düzenleme Yönergeleri sayfasını iyicene bir yalayıp yutun.
Ayrıca DMOZ'u aşağılayan/aşağılamaya çalışanlara bu sözüm, madem aşağılıyorsunuz; ne diye aşağıladığınız bir siteye eklenme için bu kadar çok çırpınıyorsunuz? - 24-08-2008, 12:44:01hayır ben domuz demesini yadırgadım. ne demek domuz. biz orda domuzluk yapmıyoruz efendim. 30 tane yemek sitesi ekliyorsunuz. bunların 30uda başka yemek sitelerinden alınmış, özgün olmayan, orjinalliğini yitirmiş yemek siteleri. sonra niye onaylanmadı yemek sitem vs. biraz anlayış gösterilmesi gerekmiyor mu?
- 07-09-2008, 21:07:30cemertem bilmiyorum dmoz ile alakan nedir ama dediklerinde doğruluk payı olabilir ama normal alışveriş bölümüne eklenen sitelerde hala belirginliğini korumuyor burada zaten sadece bir tartışma arkadaş biraz aşırıya kaçmış sadece bu birazda beklemek ama oradaki insanlar hergün girip biraz daha çok işlerini yapsalar bu kadar beklemez kimse genel sorunda bu
- 07-09-2008, 21:12:22eyvallah olabilir de en azından editörlerin 1-2 ay içersinde "mail" ile durumu haberdar etmesi gerekmektedir,editörler ne kesin hayır nede kesin evet diyor...bizleri aylarca bekletmenin manasını hala çözemedim,rock sitem var 2 defa basvuru yaptım ilk basvurum 8ay önceydi hala tık yok...cemertem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 07-09-2008, 21:15:201- Dmoz gönüllülerle çalışan bir projedir.
2- Dmoz'un amacı düzgün siteleri bir arada toplayan bir dizin oluşturmaktır.
3- Dmoz editörleri gönüllü olarak çalışır.
4- Dünya'da en fazla Dmoz'u suistimal etmeye çalışanlar biziz.
5- Dmoz editörleri gönüllü olarak editör olmuştur.
6- Dmoz editörleri gönüllü insanlardan seçilmiştir.
Yani neymiş dmoz editörleri bu işi para karşılığı yapmıyorlarmış. Bu nedenle sitelerinizi ister incelerler ister incelemezler. Normal şartlar altında bu pek hoş durmuyor fakat Türkiye gibi artık webmasterlığın 10-12 yaşına kadar düştüğü bir yerde malesef böyle oluyor. Her gün 10larca istek geliyor ve bunların %90'ı gereksiz siteler durum böyle olunca dizinin işleyişi de aksıyor. Bir de gelip burada yakınıyorsunuz.
Madem dmoz size göre domuz eklemeyin arkadaşım sitelerinizi.