• 27-06-2008, 06:28:50
    #1
    isimtescil gibi bir asp site yazdırmak istiyorum. domain hosting satış sitesi olcak isimtescil gibi.. isimtescildeki özelliklere sahip olcak.. %100 profesyönel olan kişiler teklif versin lütfen. bu başlık altından yapabilirsiniz tekliflerinizi
  • 27-06-2008, 19:26:16
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Yapabiliriz.

    msn : helpdesk@truvanet.com.tr

    görüşelim
  • 27-06-2008, 21:14:51
    #3
    arkadaşlar msn verin demedim. bu başlık altından teklif yapın dedim tekliflere bu başlık altından bakcam
  • 27-06-2008, 22:17:20
    #4
    Bu tür işleri yapmak için ciddi paralara sahip olmanız gerekli

    Domain yönetimi yani (ns değişimi , domain whois domain kayıt vs bu işleri domain bayiliğini alacağınız firma api ile yapar uzman bir arkadaş ) Önemli olan hosting paket açma vs işler bu tür birşeyi 1-2 milyara yazdırabileceğinizi düşünmeyiniz

    Bu tür işleri yapabilmeniz için en kötü ihtimalde 10.000 ytl olması gerekiyor

    Bu tür birşeye para harcamak yerine değişik amaçlar için kullanabilirsiniz
  • 28-06-2008, 12:17:00
    #5
    firatabi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu tür işleri yapmak için ciddi paralara sahip olmanız gerekli
    Domain yönetimi yani (ns değişimi , domain whois domain kayıt vs bu işleri domain bayiliğini alacağınız firma api ile yapar uzman bir arkadaş ) Önemli olan hosting paket açma vs işler bu tür birşeyi 1-2 milyara yazdırabileceğinizi düşünmeyiniz
    Bu tür işleri yapabilmeniz için en kötü ihtimalde 10.000 ytl olması gerekiyor
    Bu tür birşeye para harcamak yerine değişik amaçlar için kullanabilirsiniz
    en fazla 1000 ytl diye düşünmüştüm teşekkürler açıkladığın için
  • 28-06-2008, 12:48:16
    #6
    gangan kardeşim yanlış anlama yıllardır asp çalışıyorum konuna ilk baktım ve isimtescil yazdığını gördüğüm anda mesaja cevap bile yazmak istemedim. bu tür işlerde ileriye yönelik düşündüğün zaman asp değil aspx tarzı düşüneceksin ki buda firatabi arkadaşımızın söylediği fiyattan bile yukarı çıkacaktır.

    isimtescilde 3-5 şey var bu nekadar ederki şeklinde düşünmeyin kodlarına girmeye başladığın anda bunun işlerinin ne kadar uğraşı istediğini ve ileri için yazan kişinin sürekli teknik destek vereceğini düşünün.

    böyle sitelere 1000ytl gibi fiyatlar çok komedi kalır ve kimse uğraşmaz. uğraşmak ta istemez. hem sizin açınızdan hem yapanlar açısından iyi bir güvence olması ve işin resmiyete dökülmesi gerekir ayrıca.

    daha yazacak bir çok şey var ama bu kadarı yeter heralde. unutmadan eğer isim tescil gibisinden ayırabilirsen eğer domain ve hosting satışı için görüşebiliriz.

    kolay gelsin arkadaşım.
  • 28-06-2008, 14:11:06
    #7
    Üyeliği durduruldu
    +1,

    Ancek şimdi biri çıkar bu fiyata yaparım der. Alır kaporoyu ve aynen arazi. bul bulabilirsen.

    Yapılması istenilen işe gelirsek. Emin olun isimtescil bu sitenin yapımı için ciddi kaynak ayırıp da yaptı. Hani 1.000 YTL 'ye yapılacak olsa onlar da yaptırırdı.

    Şunu da belirtayim. Hosting satmayı düşünüyorsanız kesinlikle çok çok iyi bir altyapı şart. Ve mümkünse bu işi bilenlere yaptırın. Çünkü site sayısı arttığında ve iyi bir altyapınız yoksa çok çok zor durumda kalacaksınız.

    Sürekli hosting domain günlerini takip etmeniz gerekiyor. sistem otomatik maillerle kullanıcılara bilgiler vermesi gerekiyor. Ayrıca fatura yönetimi de bu sistem üzerinden yapılmasının büyük avantajı var.

    ...

    Eğer düzgün bir altyapı olmadan başlarsanız bir süre sonra bunalıp bu işi bırakırsınız.
  • 28-06-2008, 14:27:01
    #8
    TruvaTelekom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Emin olun isimtescil bu sitenin yapımı için ciddi kaynak ayırıp da yaptı.
    Nereden biliyoruz? Bir tanıdığımız falan mı var isimtescil'de yoksa? Belki kendi çalışanları yazdı da bedavaya gelmiş oldu. Her sivrilen proje için çok fazla bedel ödendi demek hatalı olur.

    TruvaTelekom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sürekli hosting domain günlerini takip etmeniz gerekiyor. sistem otomatik maillerle kullanıcılara bilgiler vermesi gerekiyor. Ayrıca fatura yönetimi de bu sistem üzerinden yapılmasının büyük avantajı var.
    Bu işin en basit kısmı. Hergün takip etmiyorlar böyle sistemlerde. Panelde son 1 ayı kalan müşteriler üst kısma itiliyor ve bir şekilde belirtiliyor (mesela her müşteri siyah fontta iken son 1 ayı kalan mavi, son 2 haftaya giren kırmızı gibi veya benzeri işler)


    Tamam külfetli bir iş ama bunu zamanı olan (iyi bir) geliştirici ile maddiyatı iyi müşteri arasında rahatça yapılacak bir projedir. Domain işi zaten kolay olan kısım, söylendiği gibi API yardımı ile rahatça yönetiliyor. İş sadece sorgulama aşaması, geriye kalan herşey bilinen PHP uygulamaları (ekle, güncelle, listele, sil, durum işlemleri vs.) Hosting yönetimi ağır gelir sadece diye düşünüyorum. (elbette çok maaliyetli bir projedir)
  • 28-06-2008, 15:08:56
    #9
    Üyeliği durduruldu
    Bedava yada ucuz işlerden ahyır gelmez, ciddi işler ciddi emek gerektirir. Gerçi o isimtescilde bug dolu millet cirit atıyodu en son paneller arasında. Bedavaya kimse yazmas yada ucuza arkadaş hatrına bile. Kendine yazılımcı tutup onlara yazdırmış olabilir ama bir kişiye değil bir kaç kişiye. Profesyonel ve ayrıntılı işler ucuza yapılmaz. Domain yönetimi API ile yapılabilir fakat her bayi API desteği sunmamaktadır. Ayrıca Güvenliğin üst düzeyde olması gerekir ki. Sanal POS, Domain Hosting Yönetimi, Üye Yönetimi, Üyeler için Kredi yönetimi vs. derken size birsürü ayrıntı çıkıyor ki Test aşamaları ile birlikte en azından 2 Ay süreceğinden eminim. Kimse 2 Ay'ını bedavaya yada ucuza vermez. Gidin profesyonel yazılım firmalarınada isimtescil gibi bir sistem istiyorum diyin ve bütçenizi belirtin size gülerler.
    Şunuda belirteyim API ve SSL gerektiren kısımlar genelde .Net ile yapılır.