merhaba arkadaşlar DELL T20 PET203 E3-1225v3 1x4GB/1x1TB/Tower
almayı düşünüyorum.
amacım : Log kayıt tutmak için kullanacağım 7/24 saat makina kesintisiz çalışacak.
ama aklıma birde şu geliyor bunu sanallaştırma yapsam uygun olur mu ?
2 ye bölsem yeterli benim için ram takviyesi yapabilirim. üzerindeki ramlar nedir bilmiyorum ama ECC ile değiştirsem mi emin değilim.
dell r210 v2 uygun bir fiyata bulamadım bulsam onu alacağım.
bu T20 ye Raid kart desteği var mı ve kaç adet raid kart takabiliriz ?
Linux kuracağım sonra sanallaştırma yapıp Log kayıt + Monitoring + Radius Server kuracağım Log kayıt için 4 adet HDD koyucam içine sürekli ugraşmamak he HDD lerden biri bozulursa sistem çalışmaya devam etmesi acısından.
Raid kart takıla biliyor mu
PCI-E kart takacağım raid olarak ama ben göremedim özelliklerinde ?
DELL T20 PET203 E3 tavsiye
19
●3.092
- 22-02-2015, 23:27:09Dell T20 gayet güzel bir modeldir, üzerinde 1 adet 4GB ECC UDIMM ramle geliyor zaten.
4 X 4GB ECC Udimm ram yada 4 X 8GB ECC Udimm ram takarak sanallaştırma için çok da güzel kullanabilirsiniz.
E3-1225v3 sizin için yeterli bir işlemci ise hiç Dell R210 almanıza gerek yok. - 23-02-2015, 00:51:54fiyat talebi alabilirim uygun gelirse alabilirim.Darklord adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
elimde 7U Kabinet var SOHO olarak 1U Server'im var 1U Swich'im var
Rack Server olursa kabinete tam sığacaktı.
bu durumda T20 uygun görünüyor.
R Serisi yüksek gelirse T20 yi tercih edeceğim.
sanallaştırma için uygun ise sorun yok.
verdiginiz bilgiler için teşekkürler.
bu server'i şirket için kullanacağım Log kayıtta Lisanslı windows 7 veya 8 işletim sistemide almam gerekiyor bu durumda.
bu server'lar 7 ile 8 i destekliyor değil mi sürücü olarak ?
not : hangi marka ECC UDIMM ram tavsiye edersiniz ? - 24-02-2015, 22:24:52bu T20 ye Raid kart desteği var mı ve kaç adet raid kart takabiliriz ?
Linux kuracağım sonra sanallaştırma yapıp Log kayıt + Monitoring + Radius Server kuracağım Log kayıt için 4 adet HDD koyucam içine sürekli ugraşmamak he HDD lerden biri bozulursa sistem çalışmaya devam etmesi acısından.
Raid kart takıla biliyor mu
PCI-E kart takacağım raid olarak ama ben göremedim özelliklerinde ? - 24-02-2015, 22:41:43Üyeliği durdurulduyazılımsal RAID yapmanızda fayda var hatırladığım kadarı ile RAID kart desteği yoktu.s7e7v7e7n adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 24-02-2015, 23:09:28Üyeliği durdurulduRAID kart ile yapmak daha mantıklı o halde (desteklemiyor diye biliyordum) imkanınız var ise SAS veya SSD disk alıp onları kullanın.