• 23-08-2014, 12:58:15
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    115 borcum çıkmış. Daha yeni okulu bitirmiştim. Ne yapmam gerekiyor? "Tıpış tıpış" borcu ödeyecek miyim? Yoksa sildirmek için bir yöntem var mı?
  • 23-08-2014, 13:01:05
    Ben okuyorum ama bendede borç çıktı okul işlemi yapmamış sanırım şaka gibi 3 bin 343 tl borcum gözüküyor canım sıkıldı inşallah ödemeden yırtarız.
  • 23-08-2014, 13:03:56
    Borcumuz çıkmadi şükür
  • 23-08-2014, 13:17:43
    18'i doldurmuş ve boştaysanız ödemek zorundasınız.
    25'i doldurmuş ister oku ister okuma, ödemek zorundasınız...

    Sadece, okuduğunuz dönem silinir.

    Okul bitti ve 25'in veya 18'in üzerindeyseniz, yine ödemek zorundasınız.
  • 23-08-2014, 13:35:57
    Üyeliği durduruldu
    Hırsız var diye bağırdığımızda, tutukluyorlar.
    Genel sağlık sigortası prim borcunuz : 3391.89 TL’dir.

    Arkadaşlar ben 3 yıldır ıraktayım yani türkiye de olmamama rağmen nasıl bana bu borçu yüklerler. İtiraz durumum var mi?

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:35:57 -->-> Daha önceki mesaj 13:22:01 --





    Hülya Karabağlı/ ANKARA

    CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5 kişilik aile günde üç öğün çay ve simit tüketse aylık 450 TL veriyor sözlerini eleştirdi. Mecliste, hesabın yanlış olduğunu kağıda yazarak kürsüye gösteren Çam, "Başbakan sadece çay hesabı yapıyor, aile aylık 1080 TL harcıyor" dedi.

    TBMM Genel Kurulu’nda Başbakanın 5 kişilik aile üzerinden yaptığı çay ve simit hesabı tartışmaya açıldı. Asgari ücretin 804 lira olduğunu söyleyen Erdoğan’a göre, 5 kişilik aile, günde üç öğün çay ve simit tüketse aylık giderleri 450 lira tutuyor. Başbakanın bu hesabı CHP’lilere de hesap yaptırdı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’da, çay ve simit giderinin ‘1080’ TL olduğunu gösteren kağıdı kürsüye gösterdi. "Başbakan, hesabınız yanlış" diyen Çam’ı, TBMM Başkanı Çiçek uyardı. AKP’liler susturmaya çalıştı. Ancak, Çam, uzun süre hesap yaptığı kağıdı elinden indirmedi.

    Çam: Başbakan sadece çay hesabı yapıyor
    Musa Çam, T24’e, Başbakan, sadece çay hesabı yapıyor. Hesabın içinde simit yok. 5 kişilik ailenin çay parası ayda 450 lira. Simit için ödediği miktar 630 lira. Yani, 5 kişilik ailenin aylık çay ve simit parası toplam 1080 lira. Çam, başbakanın hesabına göre, aile bütçesinin 276 lira açık verdiğine dikkat çekiyor.

    Uluslararası sözleşmelerde asgari ücret tespit skalasının 4 kişilik aile üzerinden yapıldığına dikkat çeken Çam, Türkiye’de de asgari ücret komisyonunun çalışmalarına başladığını ve 2015 yılının ilk altı ve ikinci altı aylık için asgari ücret tespit edilecek.

    TBMM tutanaklarında çay-simit tartışması şöyle:

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan (Devamla): 2002'de asgari ücret 184 lira idi. 5 kişilik bir aile günde 3 öğün çay ve simitle geçinse 270 liraya ihtiyaç vardı yani asgari ücret maalesef çay ve simide yetmiyordu. Bugün bu hesabı yaptığınızda, asgari ücret 804 lira. 5 kişilik bir aile 3 öğün çay ve simit tüketse ihtiyacı olan miktar 450 lira. On bir yıl önce asgari ücret çay ve simide yetmezken bugün neredeyse asgari ücretin yarısı yetiyor

    Musa Çam (İzmir) - Çay-simit yanlış hesap! Çay-simit yanlış hesap!

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan (Devamla) - Ülkemizde sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 39,5 iken 2012 yılında bu oran yüzde 74,8'e ulaştı.

    Musa Çam (İzmir) - Sayın Başbakan, çay ve simit hesabı yanlış. Çay-simit hesabı yanlış Sayın Başbakan.

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek- Sayın Çam, Sayın Çam yapmayın. Bakınız, bu doğru bir şey değil.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan (Devamla) - 2002 yılında…

    Musa Çam (İzmir) - Çay-simit hesabı yanlış Sayın Başbakan, eksi 276 lira açık veriyor aile.



    WhiteDay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    3884 lira da benim var. allah'tan öğrenciyiz de öğrenci belgesi ile sildirebiliyoruz.

    başlı başına yanlış olan bu sistem umarım bir gün ortadan kaldırılır. işsiz adam nasıl tutupta kendini sigortalatacak bunu bu ülkeyi yönetenler bilmiyor mu? ya da biliyor da halkı mı soyuyor bunu oturup düşünmüyor insanlar. nasıl bir devlet anlayışı ile yönetiliyorsak biz devlet kutsaldır dedikçe, devlet bizi soymaya çalışıyor.
  • 23-08-2014, 13:45:55
    Oturduğunuz ilçedeki kaymakamlıklara gidin gelir testi yaptıracam deyin yönlendirirler.

    Ailenizin gelirine göre gelir çıkarıyorlar. Eğer sizin üstünüze veya birlikte yaşadığınız anne, babanızın üstüne ev araba vs. varsa hepsi size gelir olarak çıkartılıyor. Ben işsizken bile 3750tl gelirli çıktım ben bile şaşırmıştım. Sizin ve ailenizin üzerine hiç mal mülk yoksa ve emeklilik durumu vs. yoksa fakir statüsü ile hiç ödemeden borcunuzu sildirebilirsiniz.
  • 23-08-2014, 15:44:58
    LANCE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Oturduğunuz ilçedeki kaymakamlıklara gidin gelir testi yaptıracam deyin yönlendirirler.

    Ailenizin gelirine göre gelir çıkarıyorlar. Eğer sizin üstünüze veya birlikte yaşadığınız anne, babanızın üstüne ev araba vs. varsa hepsi size gelir olarak çıkartılıyor. Ben işsizken bile 3750tl gelirli çıktım ben bile şaşırmıştım. Sizin ve ailenizin üzerine hiç mal mülk yoksa ve emeklilik durumu vs. yoksa fakir statüsü ile hiç ödemeden borcunuzu sildirebilirsiniz.
    Sen gelir testi yaptırınca eve gelip inceleyen oldumu? Ben askerden gelince yaptırmıştım o dönem sadece babamın emeklisi vardı eve falan gelen olmadı ve çalıştığım süre dışında bana çalışmadığım dönemlerdede borç çıkmıyor yeşil kartlı görüldüğüm için.

    Bu arada bu kanunu çıkaranlara değil bunları çıkaranları körü körüne destekleyen baş tacı yapanlara kızmak lazım. Devletin 12 yıldır açıkça söylediği belli zaten. Ya sen beni soyacaksın yada ben seni.
  • 23-08-2014, 15:54:34
    Işsizden vergı alan tek ulkeyız
  • 23-08-2014, 21:02:12
    gokhans19 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sen gelir testi yaptırınca eve gelip inceleyen oldumu? Ben askerden gelince yaptırmıştım o dönem sadece babamın emeklisi vardı eve falan gelen olmadı ve çalıştığım süre dışında bana çalışmadığım dönemlerdede borç çıkmıyor yeşil kartlı görüldüğüm için.

    Bu arada bu kanunu çıkaranlara değil bunları çıkaranları körü körüne destekleyen baş tacı yapanlara kızmak lazım. Devletin 12 yıldır açıkça söylediği belli zaten. Ya sen beni soyacaksın yada ben seni.
    Sistemden tcno nu girince tüm mal varlığın çıkıyor zaten. Eve gelen filan yok.