1-2 aydır neredeyse açtığım bütün banka hesaplarım kapatılıyor ve bunun sebebini kimse bana açıklamıyor. Daha dün akşam ON Dijital hesabıma kısıtlama geldi, bugün ise kapatılacağı söylendi. Sebebi yine söylenmedi. Hatta ben ON Dijital'e 14 kişi davet etmiştim, 'O ne olacak?' diye sorduğumda not aldılar ve dönüş yapacaklarını söylediler.
Asıl sorun ise geçen ay karakoldan aranarak ifademin alınması oldu. Üstelik 2 defa çağrıldım ve her iki keresinde de ATM önünde MOBESE görünümlü fotoğraflarım çekildi. Birileri tarafından *********** olarak şikayet edilmişim. Karakoldan ayrılmadan önce sistemde 1 şikayet daha olduğu, tekrar çağrılacağım ve polisin bana ulaşacağı söylendi; ancak neredeyse 1 ay olacak, kimse arayıp sormadı. Zaten halihazırda icralık durumdayım ve borçlarım Varlık Fonu'na devredilmişti. Karakoldaki ifade tutanakları elimde duruyor. Sözde Facebook'ta reklam vermişim, banka kampanyaları vesaire bahanesiyle milleti dolandırmışım. Şikayetler hep farklı şehirlerden yapılmakta, ben ise İzmir'de yaşıyorum.
Olaylar karşısında şok oldum ve karakolda sinirlenip; polislere 'Hodri meydan, ne gerekiyorsa yapın, hatta hesaplarıma erişen cihazlara kadar inceleyin, her şey zaten oradan çıkar' dedim. Ancak memurlar belirttiğim birçok detayı ifademe tam olarak geçirmediler. Son ifademde, banka hesaplarımın ardı ardına kapatılması nedeniyle yaşadığım mağduriyeti de özellikle belirttim ve tutanağa işlendi.
İşin en garip tarafı, bu durum ne UYAP'ta ne de başka bir sistemde görünmüyor. Bana şikayetin yapıldığı illerdeki karakolları arayıp bilgi almamı söylüyorlar fakat kimseye ulaşamıyorum. Şu an neredeyse kullanabileceğim hiçbir banka hesabım kalmadı, bütün hayatım kilitlendi. İşsizim, çalıştığım dönemde de normal hayatı olan, iş ile ev arasında mekik dokuyan bir insanım. Alkol veya sigara gibi alışkanlıklarım dahi yoktur.
İşsiz olduğum için geçimimi sağlamak adına kendi çapımda dijital hizmetler satıyorum ve 200'den fazla referansım var. Bütün işlemleri usulüne uygun yapıyorum. Tek eksikliğim veya bu durumun tetikçisi olduğunu düşündüğüm nokta şu: Dijital hizmetlerden elde ettiğim kazançlar, farklı kişilerden normal bireysel hesaplarıma sürekli geldiği için mi bu sorunlar yaşandı anlam veremiyorum; ancak yaşananların bu durumla doğrudan bir alakası olduğunu düşünmüyorum.
Acil Yardım Lütfen..
36
●1.518
- Dün, 12:59:31Allah Razı Olsun Teşekkür Ederim Ne Yapıcağımı Şaşırdım Kilitlenip Kaldım Resmenturkaz18 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- Dün, 13:00:58valla zor durum ama bence dijital ürünlerden olabilirAdemmM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- Dün, 13:04:12Sana bir avukat tutmanı öneririm aksi halde belli ki canın çok sıkılacak. Nitelikli d.landırıcılıkla yargılanma ihtimalin yüksek anlattığın olaydan dolayı şikayetler sonradan geri çekilse bile kamu davasına döner derdini anlatamazsın.
Daha dava açılmadığı için uyap'a düşmez, yakında düşer muhtemelen mahkeme celbi de gelir. Yaşadığım yerle şikayette bulunan kişiler farklı ilde savunması çok kötü bu arada sakın bunu kullanma daha mantıklı bir açıklama bul ifadeye çağrıldığında. Belli ki dijital bir işlemden şikayetçi olunmuş aynı şehirde olmanıza gerek yok. - Dün, 13:10:39Maddi gücüm yok ki hocam kime gidip ne dicem onu bile bilmiyorumZINKKK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- Dün, 13:11:16Teşekkür Ediyorum ama maddi gücüm yokki avukat tutamam nereye gidip napıcağımı bile bilmiyorumarsime adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- Dün, 13:12:01Borç al tut bu dediğimi sakın hafife alma yargı süreci başladığında çok pişman olursun.AdemmM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu arada her şeyi usule uygun yapıyorum 200 ticaretim var demişsin eğer fatura kesmiyorsan bunları da ifadelerinde söyleme birde vergi borcu yersin
Fatura kesilmeyen işlemler usule uygun olmuyor maalesef.
