Çok yakın bir arkadaşım gecen sene nişanlandı. Kendisi 23 yaşinda, üniversite mezunu. En son çalıştığı yerden istifa etti. Kendisi bildim bileli kafası zehir gibi çalışan bir çocuk. Zamanında psikolojik sorunlar yaşadı. Üniversite'de bilgisayar teknolojisi bölümünü bitirmiş onlisans.
Kpss'ye girmiş şansını denemiş ama en son çalıştığı yer 24 saat nobete bırakmış zorunlu. Sinava da giriş o giriş uyuklamaktan bir senedir hazırlandığı sınavı nerdeyse sallamak zorunda kalmış hep.
Hem evlenecek hem de işsiz. Bir ara evine gittim destek olma amaçlı fakat psikolojik olarak yıkılmış haldeydi ne yaptıysam yüzünü güldüremedim. Evindeyken karaladığı bazı yazılara denk geldim. Çocuk intihar etmeyi düşünecek hale gelmiş. Ne yazdığını burdan söylemek istemiyorum.
Çocukluk arkadaşım ve kendisini ilk kez bu kadar kötü ve yipranmis görüyorum. İşsizlikten ve evlilik yolunda oldugu icin para kazanmayi düşünmekten, gelecek kaygisindan bu hale gelmiş.
Ricamdır iş konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?
İş Verenler Acil Yardımcı Olabilir mi ?
10
●530
- 19-10-2026, 08:47:37
- 19-10-2026, 08:49:33hangi şehir hocam bunun bilgisini de verseniz belki ona göre yardımcı olmak isteyenler çıkar
- 19-10-2026, 08:53:34İstanbul Avrupa Yakasipyschonizm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-10-2026, 09:39:51selamlar hocam, öncelikle arkadaşınızı manevi yönden de olsa boş bırakmayın sürekli her gün arayın sorun soruşturun. Bu dönem gerçekten zor dünya üzerinde işsizliğin, ülkemizde de hem işsizlik + ekonomik durumlar.. illaki kendi mesleği ile alakalı bulacak diye bir şey yok belki farklı kulvarlara yönelebilir. Bunu söylerseniz belki ışık açar, inş en kısa sürede feraha kavuşur.
- 19-10-2026, 09:55:38Maddi manevi sürekli yanında olmaya çalışıyorum ama artık yanına gitmek istediğim zaman bahane demeyelim ama sırf yalnız kalmaya çalışıyor. Farklı alanlar denemesi için sürekli iş fikirleri sunuyorum kendisine ama ne çare. "Nisanliyim zaten, baska bir iş yapıp oturtamam, zaman alır para biriktiremem" kafasında olduğu için kendince haklı. IT, network ne bileyim bilisim teknikeri gibi alanlar kendisine uygun, birisi çıksa yardımcı olsa çok dua alır.N0Sman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-10-2026, 10:21:11Allah yardımcısı olsun arkadaşınızın. İyi arayışlar diliyorum hocam.. Konu yukarı >>unrecognizable adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-10-2026, 10:23:36Allah razı olsun hocam, Allah zorluk çeken herkesin yardımcısı olsun 🙏AFNaNTiK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-10-2026, 11:05:47Ben elimden gelen tüm yardımları yapmaya çalışıyorum hocam. Bu konuyu açmak bile bir yardimdir. İntihar etmek istiyor demiyorum ama bazı şeyler gördüm bunu cagristiriyordu. Ben de biliyorum o gençlerden çok var ülkemizde, birini de olsa kurtarmak fena olmaz değil mi?FiKRAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
