ben kuzenım 3 kez unıversıte sınavında acıkta kaldı bende gıttım onu makedonyadakı bır unıversıteye yazdırdım baglantılarım vardı orada cok da ucuz yıllık 1000 euro kımse benden bunu ıstemedı ama yaptım cocuk okuyor suanda yengem de malı musavır olması lazım hanım ıcın ıs bakıyorduk dedımm yardımcı ol olmadı hayat bu yapcak bır sey yok tanıdıgım yok falan dıyor dedımm tammammmmmmm
not 30 yıldır sektrode
bır ınsana ıylık yapıyorsak karsılık alcagız dıye bır sey yok bunu ogrenmıs olduk
İyilik yapıp iyilik gören var mı ?
16
●390
- 19-01-2026, 15:27:57
- 19-01-2026, 15:37:17iyilik yaptığın birinden kötülük görünce canın sıkılıyor sinir oluyorsan sen iyilik yapmamışsındır. Yaptığın çıka ilişkisidir. Ben sana - Sende bana.
Ama olsun iyilik yapması gerekmezmi?
Hayır gerekmez. Sen iyilik yaptın diye iyilik yapmak zorunda değil. İyili yapılır ve unutulur. Karşılığı sadece Allah tan beklenir.
Çıkar ilişkisi yapamazmısın tabikide yapabilirsin. Ama bunun adı iyilik olmaz. Karşıayda iyilik olarak yapmayacaksın. Açık açık söyleyeciksin bugün ben sana yapıyorum ayrın karşılığını beklerim. Bu kötü bir şey değil. Ama böyle yapınca tabi Allah tan sevap bekleme.
İyilik kavramını iyi araştırman gerekiyor. Sen iyilik kavramını beyninde farklı algıya oturtmuşsun. O algıyı değiştir. İyilik yapmak istemiyorsan da yapma. Kimse ye iyilik yapmak zorunda değilsin.
Ben iyiliği sadece Allah tan sevap almak için yaparım. O deseki sevap yazmam. İyilik filan yapmam banane. - 19-01-2026, 15:47:44Normalde derler iyilik karşılık yapılmadan yapılmalı diye hayatım boyunca hep iyilik yaptım fakat bende bir karşılık beklemedim be beklediğim gibi oldu bana hiç bir zaman dönmedi
- 20-01-2026, 13:54:14Fazlasıyla gördüm çok şükür Rabbime iyilik edenlerden ve iyilikleri karşısına çıkaranlardan eyledi beni.