Ah bu borçlar.dertleşme ve ek iş önerisi
11
●474
- 20-07-2025, 23:42:21Kamuda dümdüz memurum ve 9 maaş içerdeyim taksitleri kredi kartini vs ödeyemiyorum . Ek iş ne yapacağımı düşünüyorum ama bir türlü bulamadim. Mesaim uyuşsa sanayiiye gidip 24yaşında çıraklıga falan başlamaya veya fabrikada çalışıp aylık 10bin kazanmaya bile kabulüm arkadaş yani yeterki bir iş yapayım.Kendimi çok kısıyorum dönmüyor aracımı satacaktım hem mazot derdimde olmaz ancak yaşadıgım yerden işyeri uzak otobüs yok dağın başında ıssız yeni yerleşim bir toki(kiram yok).Ek iş için gerekirse uyumayız Önerilerinizi bekliyorum önerdiğiniz işe nasıl bir adım atıp girerim bunuda kısaca açıklarsanız sevinirim. Biraz fazla detaylandırdım sanırım 😅 okuyan ve cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
- 20-07-2025, 23:49:09Bu psikoloji insanı çok yıpratıyor, hayat kalitesini düşürüyor. Eğer cingöz biri değilseniz, fırsat yaratıp bir şeyler yapamıyorsanız ya borçlarınızı yapılandırın öyle bir şekil yapın ya da sıkışıklığa neden olan durum için uzun vadeli bir borç edinin azar azar ödeyebiliyorsanız ödeyin. Bu imkanlar da elinizde yoksa ve başka bir çıkış yolu yoksa aracı satıp motor alın, işe motorla gidip gelin.
Muhtemelen bunlar sizin de aklınızdan geçmiştir. Vallahi her şey o kadar zor ki... İnsan ne kadar yapıcı dusunmeye çalışsa da içinde bulunduğu durum kendini gosterdikce, akla düştükçe sinir stres. - 20-07-2025, 23:49:16Hocam çok kısıyorum kendimi. Ama 3aydır bir yol katedemedim. Zaten kafadan 8-10bin mazota gidiyor faturalar 3bin. 5binde yeme içme desek geri kalanı komple borca koyuyorum aylık gelen faizi ancak ödüyor. Girdaba soktu kısacaMaXeM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 20-07-2025, 23:52:24Hocam tavsiyem forumda çok talep gören bir konuda kendinizi geliştirip biraz referans kasıp ticaret yapmanız fiziksel ek iş Emin olun sizi yipratmakla beraber yok denecek kadar az kazandıracak.
- 20-07-2025, 23:54:05boş zamanlarında youtube kanalı kas bakarsın biyerden bi konsept ile tutturursun para kazanmayı açıp açıp kanal satarsın.
- 20-07-2025, 23:54:25hocam arabayı satmayı düşündümmotor aklıma geldi. Ama Kışı düşünüyorum yağmurda vs nasıl gidip gelecegim işyerim 30-35km mesafede. İki ucu ballı değnek kısacaCivanDemir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 20-07-2025, 23:56:03Kredi kartı alışkanlığından uzak dur. Sadece asgarileri ödeyerek azalt. Nakitin olsun kendini nakitine göre ayarla. Arabayıda koklata koklata sür. Unutma 20bin lira ile 3 çocuk aile geçindiren var. Ne kadar gelir o kadar gider mevzusuna kapılma. Bu bahanen olmasın. Düze çıktımı maaşının yarısını birikim yapmalısın. Dışarda sakın yemek yeme. Gerekirse nodle yap yinede 300-400 bayılma. Kız arkadaşın varsa sakın hava basayım diyip kafelerde açılma. Ek iş taksi olabilir ama, gece 12den önce evinde ol hep. Kredi kartı çok önemli, varsa trendyol şu bu sil gitsin. Otomatik kayıtlı hiçbir yer bırakma. Unutma damlayarak rahatlatacak seni.