Öğretmenler 9 ay çalışıyor ama 12 ay maaş alıyor ?
102
●5.702
- 17-07-2025, 17:47:25Şu an bırakın yılda 4 ay "boşuna" maaş almayı, ayda 500 bin lira verseler yine de o işi yapabileceğimi sanmıyorum. Çünkü işin gerçek yüzü dışarıdan göründüğü gibi değil. Sınıflarda saygıdan eser yok, çocuklar aşırı yaramaz ve disiplinsiz. Öğretmen sesini azıcık yükselttiğinde bile ertesi gün karşısında öğrencinin velisini buluyor. Herkes öğretmenin aldığı maaşı falan eleştiriyor ama kimse onların yaşadığı psikolojik baskıyı, yıpranmayı görmek istemiyor. Bu kadar sabır, emek ve stres karşısında öğretmenlerin aldığı maaş gerçekten de komik denecek seviyede. Öğretmenlik sadece bilgi vermek değil, sabırla insan yetiştirmektir. Ve bence bunun karşılığı çok daha fazla olmalı.
- 17-07-2025, 17:58:53
elin çoçukları uğraştıkları kadar kendi çoçukları ile uğraşamıyorlar. Benim gibi yaramaz bir çoçuğu 12 sene çektiler az bile 5 ay çalışmadan maaş alsınlar. Okulda kavga etmediğim tenefüs yoktu.
- 17-07-2025, 20:21:36Açık konuşayım çevredem bolca öğretmen var ve bu mevsimde özellikle kıskanıyorum. Fakat mesleğimden dolayı okullara, camilere, belediyelere hatta balıkçı birliklerine kadar eğitimlere gidiyorum. Eğitimlerde de bir kişiye dokunsam faydadır kafasıyla hareket ederim dinlemeyenlere rağmen öbürlerine odaklanır anlatmaya devam ederim. Geçtiğimiz yıl bir okul eğitiminde artık kendimi tutamadım hem sınıfa kızdım hem de eğitim sonunda sınıfa morallerini bozma ihtimali olan laflar ettim. Her ne kadar sonrasında çok pişman olsam da iş işten geçti. Geleceğim nokta ise haftada 5-6 farklı kuruma eğitim verdiğim oluyor, hiçbir grup öğrenciler kadar zorlamıyor. Sabır işi gerçekten, özellikle günümüz velileri ile durum çok daha zor arkadaşlarımdan her birisi haftada bir kere Cimer'e şikayet ediliyor. O yüzden 2 ay tatili çok görmüyorum öğretmenlere.
//Bu arada çalışmadıkları süre 2 aymış 3 değilmiş. - 17-07-2025, 20:24:20Öğretmenin maaşı helal imamın ki haram diyenler gelmiş
. İşinize gelmeyince hemen Atatürk'ü araya sıkıştırıyorsunuz
.
Öğretmenin aldığı 3-4 aylık parayı düşünenler, o zaman öğretmen olsaydınız. İmam'a laf edenlerde gidip imam olsaydınız.
Her mesleğin bir zorluğu var. İmam 5 vakit namaz kıldırıyor, sonra yan gelip yatıyor sanıyorlar. Sürekli bir etkinlik vb oluyor, cenaze namazı vb. de var.
Öğretmene de laf etmek olmaz. Sonuçta mesleğin güzel yanı bu. Ona bakarsak kırsal bölgedeki devlet memurları günde 2-3 kişiyle muhatap oluyor yada olmuyor. O zaman oda yan gelip yatıyor.
He şunu diyebilirsin. Arkadaş bu öğretmen maaşını alıyor ama 3 ay tatil çok.(Bu arada chatgpt 2 ay ücretli izin dedi) O zaman o tatil döneminde de okula gidip gelmesi yada uygun bir eğitime müdahil olması gerekiyor. Yıllık izni dışında bu 2 aylık dönemde aldığı maaşı sorgulamak doğru olabilir. - 17-07-2025, 21:30:17Escanor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eğitimcilerin hangi devrin çocuklarını yetiştirmeye çalıştığının farkına varmanız lazım.
istisnalar kaideyi bozmasın tamam lakin her meslek gibi sadece işini yapıp gitmesinide yeterli görmeniz lazım.
müfredat ne ise anlatıp yazıp çizip ekstra emek vermeden çaba göstermeden evine gidebilmesi lazım.(her meslek sahibi insan gibi.)
Emek ,hak edene verilir bir eğitimci emek vermiyor ise ve toplum bazında eğitimciler buna evrildiyse kasketi çıkarıp bir düşünmek lazım neden diye. - 17-07-2025, 22:35:16her mesleğin bir zorluğu vardır. öğretmenliğinde kendi içinde birçok zorluğu var dışardan göründüğü gibi değil. ayrıca öğretmen arkadaşım yaz tatillerinde yeni dönem için hazırlık yapıyor. okula gidip dönem başlamadan okulda hazırlıklar yapıyorlar.
elin çoçukları uğraştıkları kadar kendi çoçukları ile uğraşamıyorlar. Benim gibi yaramaz bir çoçuğu 12 sene çektiler az bile 5 ay çalışmadan maaş alsınlar. Okulda kavga etmediğim tenefüs yoktu.