• 10-07-2025, 19:19:22
    #1
    CHATGPT ✅ GEMİNİ ✅ GROK
    Herkese iyi forumlar,
    her yerde başka bir şey yazıyor. 300 TL üzeri olunca satıcı öder gibi yazılar var ama kendi sitelerinde de doğru bilgiyi bulamadım.
    Bu konuda bilgisi olanlar cevaplayabilirse sevinirim. Hepsiburada veya Trendyol'da mağaza açıp satış yapınca kargo ücretini kim ödüyor?
    Hem satıcıdan hem alıcıdan ücret kesildiğini okudum ama kafam çok karıştı.
  • 10-07-2025, 19:37:45
    #2
    Bu ülkede hiç bir satıcı birşey ödemiyor. Örneğin Trendyol'dan bir ürün aldığımızda kargo bedava dediklerinde bile aslında içinde kargo ücretide oluyor ve ürün fiyatını ona göre ayarladıkları için ALICI yani müşteri ödemiş oluyor. Bu durum yemek siparişlerinde bile öyle , Örneğin Trendyol go 'da şuan da aşırı fahiş fiyatlar uygulanıyor ve diğer uygulamalara göre daha çok pahalıdır çünkü motor ücretini bile yemek fiyatına ekliyorlar. Normalde 80 liraya satılan döner +40 lira eklenerek 120 liraya satılıyor.
  • 11-07-2025, 01:14:34
    #3
    Trendyol ve hepsiburada da 10tl lik ürün bile satsan kargo ücreti satıcıdan alınıyor x rakam üzeri satıcı öder opsiyonu n11 de var.
  • 11-07-2025, 01:36:44
    #4
    CHATGPT ✅ GEMİNİ ✅ GROK
    mastermedic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Trendyol ve hepsiburada da 10tl lik ürün bile satsan kargo ücreti satıcıdan alınıyor x rakam üzeri satıcı öder opsiyonu n11 de var.
    Ama ürün satılırken alıcıdan da bir kargo ücreti alınıyor sanırım
  • 11-07-2025, 01:50:51
    #5
    yudigital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ama ürün satılırken alıcıdan da bir kargo ücreti alınıyor sanırım
    Doğrudur hocam sanırım 300 tl altı için kargo ücreti alıcı içinde çıkıyor