• 04-07-2024, 13:17:34
    #19
    Yasalar gereğince normalde gelen Yetkili Servis ürünü kurmakla mükelleftir. Bunun dışında kalan elektrik tesisatını bağlama ve sistemi kontrol etme ile sorumlu değildir. Bu konuda inisiyatif gösterebilirler ama resmiyette bu işlemin sonucu ağır oluyor. Çünkü elektrik sistemlerinden dolayı (şebeke ve bağlantı) klimada bir arıza olsa veya yangın çıksa bunu hiçbir şekilde Yetkili Servis üstlenmek istemiyor ki keza firmaların kendisi zaten bunu yasal tüzüğe uyarak yapıyorlar.

    Ek olarak gelen ustaya 100 TL bir bahşiş kıstır cebine hocam şu elektrik işini halledelim yorma beni gibisinden küçük bir ikram babında verirsen ve ustaya ve çırağa da soğuk içecek ikram edersen %90 olasılıkla takarlar
  • 04-07-2024, 13:50:57
    #20
    Aetheria adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    elektriği sonradan bağlatacağız yapmazlar ise, o şekilde vakum yapılıyor mu
    Vakumlama için elektriğe ihtiyacı yok yaptırabilirsiniz. Klimayı test etmek için kendileri kısa süreli bir bağlantı yapıp test yapıyorlar zaten.

    Ben elektriği 3 ay sonra çektirdim. Klimayı kışın aldım montaj ve fiyat avantajı için.
  • 04-07-2024, 14:04:27
    #21
    Boşa heyecan yapmışsınız bizim vestel klima pazartesi kuruldu, servis geldi kurdu çalıştırdı anlattı teslim etti.
    O elektrik notu oradan oraya hat çek vb taleplerde bulunulmaması için sabit metin.
    • Aetheria
    Aetheria bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 04-07-2024, 14:14:35
    #22
    Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Prosedür gereği öyle derler ama elektrik bağlantısı ve sigorta hazır ise yapıyorlar bağlantıyı, tesisat hazır değilse 300-500 verirseniz elektrik bağlantısını da çekerler. Vestel’den klima almasaymışsınız iyiymiş ama.
    Valla Arif Vestel hiç değilse klima satıyor ve gelip montaj yapıyor. Geçen hafta hanımın işyerindeki klima bozulunca yeni klima arayışına girdik. Arçelik bayileri telefona bile çıkmazken açanlarda klima yok ağustos sonu ara vb. tok satıcı modunda takılıyordu. Diğer markalarda da ya stok yok ya en erken 15 güne cihaz gelir kurulum servis süresi ne zaman gelir Allah bilir modundaydı. Vestel hemen ilgilendi cihazı buldu temin etti servisi de hızlı şekilde ayarladı 3 gün içinde gelip kurdular. Şimdi kullanıyoruz 4 gündür Ankara 36 derece 35 metre kare atölyeyi 24 dereceye indiriyor sabit 20 derece ayarda. 18 dereceye alsak daha da düşecek ama gerek görmedik. Ses hemen hemen hiç yok, sabah evden çıkmadan telefondan wifi ile açıyoruz biz gittiğimizde buz gibi oluyor valla. Bazı markaların 50-55 K istediği 18000 btu klimayı 35 bine aldık. Ben tavsiye ederim almak isteyenlere.

    Not: Pazaryerlerine hiç bakmadım, işimiz çok acildi. Kargo vs uğraşmadan direk bayiden alım yaptık.
    • Elazığlı168
    • Aetheria
    Elazığlı168 ve Aetheria bunu beğendi.
    2 kişi bunu beğendi.
  • 05-07-2024, 12:59:09
    #23
    Neden saçmalık olsun? Klima kurulumu hep böyle işler, elektrikçiyi ayrıca getirip taktırmanız lazım. İkisi başlı başına birer ayrı iş kolu.
  • 05-07-2024, 15:08:45
    #24
    eslao adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Neden saçmalık olsun? Klima kurulumu hep böyle işler, elektrikçiyi ayrıca getirip taktırmanız lazım. İkisi başlı başına birer ayrı iş kolu.
    Kurulum yapıldı hocam, kendileri teklif etti isterseniz ücretiyle yaparız diye kabul ettim, işlerine geldiği gibi sanırım. iyi insanlardı sağolsunlar