Evet yaklaşık 10 sene çektiğim illetten bahsediyoruz. Moral bozmak gibi olmasın ama ilaçların hiçbiri işe yaramıyor. O hastalık saçınızın büyük bir kısmını dökene kadar durmayacak.
Hastalık bende öyle bir şiddetliydi ki, tarak vurduğumda derinin altına saplanıyordu. Saçımı yıllar içinde o kadar döktü, saçlar azalınca da kendiliğinden kayboldu.
Saç Egzaması Sorunu
57
●2.280
- 30-05-2024, 13:13:33Kişiden kişiye değişiyor sanırım. Bende çok hafif etkisi oldu 1 ayda.Altay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 30-05-2024, 13:25:05Duşa girmeden önce saçını ıslat, şampuanla 5 dakika beklet öyle duşa girip yıkan.
Duştayken yine aynı şekilde şampuanla 5 dakika beklet öyle kurula. Her seferinde iki kere.
Nizoral şampuan kullan.
Alerji testi yaptır güzel bir cildiye de, alerjin ekstra olarak tetikliyor olabilir. - 30-05-2024, 13:48:01Bunun ismi Seboreik Dermatit
Bu hastalık geçici bir şey değildir ömürlüktür.
Dönemsek olarak Geçmesi için kullanmanız gereken ürünler
1-) Konozol içerikli medikal şampuan
2-) Ectopix Damla
3-) Ectopix Krem
4-) Dercos Vichy Anti Dandruff Şampuan
Bu ürünlerin kullanımı ile alakalı öneriyi doktorunuz verecektir - 30-05-2024, 19:20:26Dur ben çözümünü söyleyeyim sende bana dua et : )
5 yıl uğraştım gitmediğim doktor kalmadı . ) kortizonlu şampuan duş jeli kremler denemekten sıkıldım kal gelmişti.
ARtık internetten araştırıyorum falan amerikaya yerleşmiş bayan bir öğretmen paylaşmış, Amerika'da doktora gitmek baya sıkıntılı bi arkadaşımın annesi önerdi yapın şaşıracaksınız diye : )
Buradaki önemli olan suyu alkali hale getirmek, Vücudun asidik dengesini düzenliyor.
Gerekli malzemeler
İngiliz sodası ( al evde dursun
Hergün uyumadan önce yarım çay kaşığı soğuk suya koy karıştır iç
15 günde hiç bir şey kalmayacak : )
vücudundaki egzamalarda yok oluyor. Bazen kaş göz kısımları bazen kulak arkası, bazen göğüs arası bıyıkların olduğu yerler falanda olur. hepsi kayboluyor
Sıcak duş alma saçlarını da sıcak suyla asla yıkama suyun ılık olsun. Nemlendirici şampuan kullan : ))
Önemli : Tansiy7on hastaları dikkatli kontrollü kullansın tansiyonu yükseltebilir.
Çok çok dua isterim : ) - 30-05-2024, 19:29:31Hocam bende yıllardır çekiyorum. Maalesef kalıcı bir çözümü yok. Yok şampuan yok bağırsak florası için karbonatlı su falan bilmem ne hikaye hepsi. Alevlendiği zaman azaltmak için head shoulders clinic şampuanını kullanıyorum bende bir nebze iyi geliyor.
Bu öyle birşey ki ilk kullandığın şampuan iyi geliyor daha sonra egzema o şampuana karşı bağışıklık kazanıyor değiştirmek zorunda kalıyorsun
Özellikle kışın çok alevleniyor egzema. Yüz için elidel diye bir krem var çok sakal bırakmayın onu kullanın. Saç için bir çözüm yok. Ne kullanırsanız kullanın bağışıklık kazanıyor fakat belirttiğim şampuan diğerlerine göre biraz daha iyi haftada 1 2 kez onla yıkıyorum.
