• 11-04-2024, 23:06:35
    #28
    A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kim yada hangi kurum elden bozum yapıyor
    Sizin meslek neydi hocam? Maliye? 😂😂😂
  • 12-04-2024, 00:02:15
    #29
    YaLaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sizin meslek neydi hocam? Maliye? 😂😂😂
    Mesleğim yok. Kaldırım mühendisiyim. Ciddi söylüyorum.
  • 12-04-2024, 00:41:52
    #30
    TheOutsider adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    En mantıklısı direk kapalı çarşıdan yapmak sanırım. Peki kapalı çarşıdan aldığım parayı direk bankaya nakit yatırsam, yada gidip parayla araba/gayrimenkul alsam maliye'nin incelemesine düşermiyim? Sanmıyorum ama yine bir sorayım dedim.
    Bankaya yatırmaktan ziyade, başka yatırımlar yapmak daha mantıklı. Ev, araba, altın veya dolar. Bankaya bu para nerden geldi diye sormazlar. Sorsalar bile, altın bozdurdum bankaya attım diyebilirsiniz. Ona takılmıyorlar.
  • 12-04-2024, 00:55:40
    #31
    Parayı anlaşmalı bir kargo firması ile sahte içerik bilgisi ile, Altına çevirip Türkiye'ye sokun hocam. Türkiye'de de Altını bozarsınız.

    Bu olabilir gibi.
  • 12-04-2024, 01:00:47
    #32
    Herhangi bir bankaya gidip ben şu şu ülkede vergi mükellefeyim, sizde banka hesabı açmak istiyorum diyorsunuz. Size o ülke ile Türkyienin vergi anlaşması varsa form veriyorlar, dolduruyorsunuz ve hesabınızı açıp o bankaya parayı çekiyorsunuz. Geçmiş olsun, güle güle harcayın. Gene de detaylı bilgiyi bankadan alın
  • 12-04-2024, 04:27:45
    #33
    Dostum sanırım vergisiz olarak getirmek istiyorsun bu Türkiye şartlarınca yasak ama sana biraz öneri vereyim

    Öncelik ile Yurt dışındaki paranın banka hesabında olması gerekli **QuantFury** Adlı Finans Uygulaması üzerinden 10 dakika içerisinde yatırım hesabı aç ve 1.000.000.00 Dolara kadar yatırım çekim yapabiliyorsun
    Hesabını Kendi adına açman önemli Türk İbanına başka türlü çekim yapamazsın ek olarak Dikkatli ol yakalanma 😘
  • 12-04-2024, 04:57:06
    #34
    AFNaNTiK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Parayı anlaşmalı bir kargo firması ile sahte içerik bilgisi ile, Altına çevirip Türkiye'ye sokun hocam. Türkiye'de de Altını bozarsınız.

    Bu olabilir gibi.
    Gümrükten geçerken altın olduğu farkedilmeyecek mi?
  • 12-04-2024, 06:28:27
    #35
    Paranın büyüklüğüne göre zor olsa da nakit sokmanın belli yolları var.
    Polonya'da sağlam bir kurye ağımız çevremiz vardı. Her hafta 400-600 euro arası yapan Türkiye'ye parayı yollamak isteyen çalışanlar ile Polonya'ya yeni gelen ve öğrenci olanlar arasında exchange yapıyorduk. Öğrencinin her hafta paraya ihtiyacı var babası yollar parayı o parayı senin Türk Banka hesabına gönderir. Sende elden veya banka hesabına Zloty gönderirsin böylece işlem tamamlanır.
    Tabi sizin para meblası ve çevreniz orda yoksa bu iş riskli çünkü yüzyüze tanıyanlar veya sohbeti olanlar yapıyordu. Ama aylık bu yolla 10.000 euroya kadar gitmeden sokulur Polonya'da çevreniz varsa. Aynı mantık her ülkede çalışır aslında. Ne wise var ne birşey google kuruyla kimseyi üzmeden.
  • 13-04-2024, 12:10:25
    #36
    gosha adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Milyonlarca lira çeken var; banka önce bloke koyuyor ama siz sonra kripto olduğunu söyleyince izin veriyorlar..
    Maliye ceza vs. kesmiyor bu arada,belki kanun çıktıktan sonra olabilir o dediğiniz..
    Hocam bu efsane geliyor bana.
    Tamam bende kripto para piyasasından para çekip vergi için vs ceza yiyenini duymadım ama milyonlarca lira çekip radara girmemek çok zor gibi.