• 25-02-2024, 13:39:54
    #37
    niye alayım 1 ay için o parayı. Faize yatırsak günaha gireceğiz araba al sat desek kazandığımızdan daha fazlası stresten dolayı sağlığımızdan çıkacak. Böyle iyiyiz. Bi işe yaramıyor o para bu arada. Varsa üstüne kredi ile ev alırsın. Araban yoksa araba alırsın. Zengin olmazsın.
  • 25-02-2024, 20:40:20
    #38
    özbekistan giderim
  • 25-02-2024, 21:53:35
    #39
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Gram altın dolarla birlikte yükseliyor not problem
    1 ayda 30 gram altın aldınız hocam. Mevduattaki 2m para ne olacak ? Onla önceden kaç gram altın alıyordun şimdi ne alacaksın? )
  • 25-02-2024, 23:10:49
    #40
    JaimeLannister adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    chatgpt kardeşim diyor ki

    Öncelikle, 2 milyon TL'nin oldukça büyük bir miktar olduğunu belirtmek isterim. Bu miktarı bir ay boyunca kullanma şansım olsaydı, muhtemelen aşağıdaki gibi bir plan yapardım:
    1. Yatırım Yapma: Paranın bir kısmını, risk almadan kısa vadeli yatırımlara yönlendirirdim. Banka faizleri gibi düşük riskli yatırımlar veya devlet tahvilleri gibi güvenli yatırım araçları tercih edilebilir.
    2. Kendime Yatırım Yapma: Eğitim ve kişisel gelişim için harcama yapardım. Mesela bir dil kursuna veya belirli bir alanda uzmanlaşmaya yönelik bir eğitime katılırdım.
    3. Gezme ve Keşfetme: Farklı yerleri gezmek ve yeni kültürler keşfetmek için seyahat ederdim. Yurt içinde ve yurt dışında birçok yeri ziyaret etmek harika bir deneyim olurdu.
    4. Hayır İşleri ve Bağışlar: Paranın bir kısmını hayır işlerine veya ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için kullanırdım. Eğitim, sağlık, çevre gibi alanlarda projelere destek vermek önemli olurdu.
    5. Aile ve Arkadaşlarla Zaman Geçirme: Sevdiklerimle keyifli zaman geçirmek için aktiviteler düzenler, belki birlikte tatil yapardım.
    6. Kişisel Keyifler: Kitaplar, müzik aletleri, spor malzemeleri gibi kişisel ilgi alanlarıma yönelik alışverişler yapardım. Bunlar, kişisel gelişimime katkıda bulunurken aynı zamanda keyif alacağım aktiviteler olurdu.
    Ancak, bu parayı ödünç alıp geri ödemem gerekecek olması nedeniyle, harcamalarımı dikkatlice yapar ve geri ödeme sürecini göz önünde bulundururdum. Uzun vadeli borçlanma veya gelecekteki finansal durumumu riske atacak yüksek riskli yatırımlardan kaçınırdım.
    Taktir ettim
  • 26-02-2024, 10:44:23
    #41
    sinfulls adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    1 ayda 30 gram altın aldınız hocam. Mevduattaki 2m para ne olacak ? Onla önceden kaç gram altın alıyordun şimdi ne alacaksın? )
    1.800.000 TL
    Enpara günlük birikim hesabına koyduğumuzda 30 gün sonra 42.527 TL kazanıyoruz.

    26 Ocak günü gram altına yatırırsak yaklaşık 916 adet gram altın geliyor.
    O altınları 30 gün sonra yani bugün bozdurursak 62.228 TL kazanıyoruz.

    Yani hocam haklı çıktınız.
    • Cebom
    Cebom bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.