• 06-12-2023, 11:32:05
    #10
    bu süreçte avukat tuttunuz mu şayet avukat tutmuş olsaydınız kiracı ev sahibi sorunlarında kiracının 2yılda erken çıkması mümkün olmuyor
  • 06-12-2023, 11:33:44
    #11
    istinifa gidin süre kazanırsınız,,3 ay belki daha fazla sürebilir diye biliyorum
  • 06-12-2023, 11:34:04
    #12
    Gerçekten kendisi oturacaksa uzatmanın manası yok , çıkıp başka ev bakmanız daha uygun olur.
  • 06-12-2023, 11:34:45
    #13
    kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Gerçekten kendisi oturacaksa uzatmanın manası yok , çıkıp başka ev bakmanız daha uygun olur.
    kendisi oturacaksa eyvallah hocam ama oturmazsa bizde dava etme hakkına sahibiz sanırım değil mi?
  • 06-12-2023, 11:34:58
    #14
    Öncelikle evrakta kişisel bilgilerinizi silin başınız ağrımasın.

    Tahliye evrakını zorunlu olarak imzaladım, imzlamazsam evi vermeyeceklerdi, bende ekonomik imkanım gereği mecbur imzaladım.

    Diye itiraz edilebilir, emsal davalar var araştırın önden imzalatılan tahliye evrakları geçersiz olabiliyor.
  • 06-12-2023, 11:36:56
    #15
    Kardeşim benden sana tavsiye çıkacaksan şimdiden çık çünkü asgari ücrete zam geldiği zaman senin 10 liraya bulduğun yer 15 lira olacak
  • 06-12-2023, 11:39:07
    #16
    Hocam keşke orta yolu bulsaydınız. Uğraşmasaysınız, eğer evinizi seviyorsanız. Yüz göz olmaya gerek yoktu bence
  • 06-12-2023, 11:39:47
    #17
    DemiratarBlog adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tahliye kararının size tebliğ edilmesinden itibaren 15 gün içerisinde istinaf başvurusunda bulunabilirsiniz. İstinaf, ilk derece mahkemesinin verdiği kararı inceleyen üst derece mahkemesidir. İstinaf başvurusunda, ilk derece mahkemesinin verdiği kararın hatalı veya eksik olduğunu iddia ederek, kararın kaldırılmasını talep edersiniz.


    İstinaf başvurusu, bölge adliye mahkemesine yapılır. Bölge adliye mahkemesi, istinaf başvurusunu inceleyerek, ilk derece mahkemesinin kararını onarabilir, değiştirebilir veya bozabilir.
    İstinaf başvurusu, tahliyenin icrasını durdurmaz. Tahliyenin durdurulması için, tehri icra davası açmanız gerekir. Tehri icra davası, tahliyenin icrasını durdurmak için açılan bir davadır. Bu davayı kazanmanız halinde, tahliyenin icrası durdurulur ve istinaf incelemesi sonuçlanana kadar kiracı olarak oturmaya devam edebilirsiniz.


    İstinaf başvurusu, hukuki bilgi ve deneyim gerektiren bir süreçtir. Bu nedenle, istinaf başvurusunda bulunmak için bir avukattan yardım almanız faydalı olacaktır.
    İstinaf kanun yoluna başvurmanız halinde, ilk derece mahkemesinin kararının değiştirilme ihtimali vardır. Ancak, bu ihtimal her zaman kesin değildir. İstinaf mahkemesi, ilk derece mahkemesinin kararını yerinde görerek, ona karar verebilir.


    İstinaf incelemesi sonucunda, tahliye kararı onanırsa, tahliyenin icrasını durdurmak için tehri icra davası açmanız gerekir. Tehri icra davasını kazanmanız halinde, tahliyenin icrası durdurulur ve istinaf incelemesi sonuçlanana kadar kiracı olarak oturmaya devam edebilirsiniz.


    İstinaf incelemesi sonucunda, tahliye kararı bozulursa, tahliye kararı kaldırılır ve kiracı olarak oturmaya devam edebilirsiniz.
    teşekkür ederim hocam bilgilendirme için.
  • 06-12-2023, 11:40:20
    #18
    Ek olarak takipte kalın, kendisi oturmazsa delillerle birlikte dava açabilirsiniz. Davayı kazanma oranınız çok yüksek. Hem ceza öder, hemde belirli bir süre kiraya verilemez artık o daire. Daha fazla haklarınız var, Avukata danışın.