• 15-10-2023, 04:52:57
    #10
    DogukanX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yani bunu şöyle düşün, ruhsatlı bir silahın var bu silahın içini istediğin gibi açabilirsin temizleyebilirsin parçalayıp toplayabilirsin, ama bu silahı satmak için bazı prosedürler uygulamalısın, işte bu durum da buna benziyor biraz, kullanım hakların okey ama satış hakları yok.
    @EKA Reklam; 'ın dediği gibi ilerliyor şuanda hocam. Açık kaynak olduğu için adam her türlü ticarete açıyor yazılımları.

    Kimsenin ekmeğinde değilim ama sonuçta bu yazılımı birisi yapmış uğraşmış, acaba neden lisanslamamış.
  • 15-10-2023, 04:55:07
    #11
    HellorDTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    @EKA Reklam; 'ın dediği gibi ilerliyor şuanda hocam. Açık kaynak olduğu için adam her türlü ticarete açıyor yazılımları.

    Kimsenin ekmeğinde değilim ama sonuçta bu yazılımı birisi yapmış uğraşmış, acaba neden lisanslamamış.
    Hocam ben bu satış hakkı var yok işinde çok yokum sadece mantığı anlatmak istedim kaldı ki zaten lisanslansa da kırılması çok zor olmuyor satacak kişi de zaten ben buradayım der gibi burada satmıyor, yani bana kalırsa evet açık kaynak & satışa kapalı yapmak biraz saçma görünebilir ama genelde bu şekil yazılımları yazılıma yeni başlayan arkadaşlar da kendini geliştirmek için aldığından sıcak bakılabilir bu duruma.
  • 15-10-2023, 06:04:24
    #12
    HellorDTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Doğru fakat şuanda forumda en az 100 adet konu vardır, ihaleyi saymıyorum bile, satan arkadaşlar satış hakkı almış mıdır sizce?
    Hocam bu forumda w*arez oyunları miss gibi satıyorlar hiç bir işlemde olmuyor. O yüzden ahlaki sınırlar hariç bir limit olmuyor.
  • 15-10-2023, 07:14:59
    #13
    Geneli kul ile Allah arasında. Eğer bir insanda Allah korkusu yoksa, söylenecek çok fazla söz de yoktur.

    Ben özellikle konularım da belirtiyorum. Kendi siteniz haricinde satamazsiniz diye. X bir yerde gördüğüm zaman da hukuk büromuza iletiyorum dönüp bakmıyorum bile gerisine. Avukatım şu kadar tazminat kazandık. Hangi hayır kurumuna bağışlayalim diye soruyor sadece.

    Bu nedenle bilinçli satıcılar asla lisanssız ürün satmamali. Zaten 1 kişi dahi lisanslı ürününüzü satarsa tespit ederseniz bunu, patente verdiğiniz paranın en az 10 katını alıyorsunuz 🙂 Tabi takdir satan arkadaşların.

    Sevgiler
  • 15-10-2023, 08:19:13
    #14
    Açıkkaynak, satış hakları ile aynı şey değil. Örneğin biz bizden alınan yazılımı özgürce kullanıp geliştirebilsin , yapısını öğrenebilsin ve lisans zırvalarıyla uğraşmasınlar diye açıkkaynaklı olarak satışını yapıyoruz. Eğer bir yazılımı satmak istiyorsanız tüm satış hakları ile birlikte satın almanız gerekir.
  • 15-10-2023, 09:30:42
    #15
    husamettinunal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam bu forumda w*arez oyunları miss gibi satıyorlar hiç bir işlemde olmuyor. O yüzden ahlaki sınırlar hariç bir limit olmuyor.
    Bu konuyu defalarca kez gündeme getirmeme rağmen, moderatöre yasak değilse bende internet bulup satayım mesaji da gönderdim cevap alamadım. Hatta açık artırma konusuna eğer lisans hesabı ile verilecekse teklifim xx verilmeyecekse de waarezdir diye yazdığım için yorumum da silindi. O kategoride her şey legal anladığım kadarıyla.
  • 15-10-2023, 10:41:12
    #16
    Satış hakkı satılmadıysa açık kaynak satılmasının amacı kendiniz için bir çok kez kurulum yapabilmeniz.