• 23-07-2023, 20:49:50
    #28
    erekaone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bir tanıdığın başına geldi ve kurtatdık.
    Adım adım anlatıyorum:

    1-Bankayı arayın ve transfer numaralarını bildirip bu işlemlerin size ait olmadığını transferleri geri çağırma ile talep ettiğinizi söyleyin. Bu durumda gönderdiğiniz hesapta para varsa hala dondururlar. Eğer para yoksa kiralık iban mı artık neyse o karşı tarafın sorunu. Banka o hesabı şüpheliye alıyor ve işaretlediği için de diğer bankalarda dahi hesap açması zorlaşıyor taki mevzuyu çözene kadar.

    2- En kestirme yol bir bankacı tanıdığınız varsa ya da hesabınızın olduğu şubede bi tanıdığınız varsa 1. Yöntem için kendilerine ulaşın müşteri hizmetlerine kalırsa ölme eşşeğüm ölme. Bir de el altından kişinin telefonunu isteyip kendisine ulaşıp durumu izah edip parayı talep etmek. Komuşmanın ses kaydını da alın.

    Bizim olayda telefonla ulaştığımız kişi 18 yaşında bi öğrenci çıktı cahil genç bir arkdaş hatasını anladı allahtan para hesabındaydı da kurtardık.

    Özetle işi bankada çözeceksin hocam. Kiralanan hesabın sahibi de mağdursa o da kendş bankasında çözecek en son para kimin cebindeyse ordan oraya gerisib geri sana gelecek.
    Savcılık şikayet falan bana göre hayal.

    Geçmiş olsun.
    hocam bu dediğinizide yapacagım kesinlikle bankadan
  • 23-07-2023, 21:18:23
    #29
    geçmiş olsun...iban yüksek ihtimal başkasına ait çıkar
  • 24-07-2023, 09:37:46
    #30
    Platin üye
    Hocam biraz detay verseniz sorunuza bir yanıt verebilirim.
    Şimdi karşı tarafa bir para yollanmış ama bu para neden yollanmış?
    Görev yap para kazan demişsiniz yani görev olarak para gönder bana mı denmiş eğer öyle ise suç bile sayılmayabilir sonuçta sizi kandırmıyor geri yolayacağım cümlesi belki yalan ama dolandırıcılık değil güveni kötüye kullanmaya sokarlar onu o suçta zaten arkadaşından borç para alıp ödememek gibi cüzi bir ceza alınan bir suç fakat mal veya hizmet vaad edilmiş ise o vakit dolandırıcılık olur.
  • 24-07-2023, 10:35:19
    #31
    Gold üye
    görev yap ile ilgili bende sistem nasıl ilerliyor diye dün gelen arkadaşların ilk görevlerini yaptım 2 kere 60 TL farklı kişilerden EFT geldi sonrasında bende vip görev ile para isteme aşamasına geldiler bu noktada ben mantığı anlayıp işlemleri yarım bıraktım ama hesabıma gelen 2 adet 60 TL lik EFT 'nin iadesi için dünden beri banka ile görüşüp dilekçe verdim tanımadığım kişilerden hesabıma EFT geldi iade etmek istiyorum şeklinde 15 dakika mevzuyu anlamak için yaptığım işlemleri toparlamak için 30 saattir uğraşıyorum.

    Ben biraz bilinçli bir şekilde tuzağa düştüm hatta 4 kişiden para geldi hesabıma 2 tanesi aynı banka çıktı onları iade etmem kolaydı ama 2 tanesi farklı bankalar olduğu için halen uğraşıyorum.


    Hesabınıza gelen ödemeleri geri iade etmek için bence işlemlere başlatın mağdurken birde *********** olmayın.
  • 24-07-2023, 10:56:09
    #32
    Aynı kişiler ile tekrar temasta olup fidye payı denilen bir yöntem örneğin 1000 lira gibi bir rakam ile yapılan işlemleri görüntüleri kayda alarak ve kişilerle iletişim kurulan yolları kayda alarak kanıt toplamalı ve bu kanıtlar ile savcılığa başvurmalısınız. Bilişim şube yurt içinde ise kişilere yakalama çıkartır ve tutuklanırlar. Yurt dışındalar ise bulundukları ülkenin adli mercilerine suç unsurları aktarılır ve kişiler tutuklanır.

    Türkiye de olduklarını var sayar isek devlet mahkeme sonucuna göre kişileri cezalandırıp size de maddi kaybınızı faizi ile iade edilmesi için karar alır. Dolandırıcıların mal varlıkları var ise el konulur satışı yapılır size para iadesi yapılır. Yok ise icra yolu takip edilir varlık fonları devreye girer ve sizin ödemenizi komisyon karşılığı yaparlar ve bakiyeyi tahsil etmek için pusuya yatarlar.

    Eğer elinizdeki kanıtlara güveniyor iseniz yeni kanıt toplamadan da uzun soluklu bir dava sürecine girebilirsiniz. Bu sürecin size ve insanlara iki hayırlı yanı dokunur aynı insanlar başkasını dolandırmadan yakalanır. Uzun vadede faizi ile paranızı geri alırsınız.
  • 24-07-2023, 11:24:10
    #33
    🚀 Network Sahibi SEO ✔
    VipHouseMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bi yakınımda aynı şekilde 51.000₺ dolandırılmış görev yap şeklinde Şikayette bulundu bekliyor pek bişe olcağını sanmıyorum
    51k nasıl dolandırıldı hocam?
  • 24-07-2023, 12:27:34
    #34
    Üyeliği durduruldu
    tugay_10 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    51k nasıl dolandırıldı hocam?
    18k 18 k parça parça şeklinde
  • 24-07-2023, 13:22:26
    #35
    IBAN kartçınındır, işiniz zor gibi görünüyor geçmiş olsun.
  • 24-07-2023, 13:34:35
    #36
    geçmiş olsun. muhtemelen gönderdiğiniz paralar da diğer dolan dırlanlara gitti. başkasının hesabından sana önce 90 tl iş başı göndertiyorlar . sonra iş yaparsan bakiyen birikiyor. 80 isteyip 350 ödüyorlar falan falan güven verince ve içerde paran birikince 30 k falan önce azar azar istiyorlar. artık ne kadar alabilirlerse. aslında tüm para dolandırılanlar arasında dönüyor sadec son büyük bakiyleri kendilerine alıyorlardır muhtemelen.