Ai tarafından yazılan içerikler hit alıyor mu?
15
●722
- 07-05-2023, 01:50:56Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Eğer Google savaş açmazsa bence yakın geleceğin tek hakimiyeti yapay zekalar olacak internet içeriklerinde. Ki Google'un da Google Bard'tan dolayı savaş açacağını düşünmüyorum her şeye rağmen.
Yani şöyle bir düşününce; eğer yapay zeka bir içeriği hem doğru hem düzgün hem gerekli uzunlukta hem de özgün bir şekilde anlatıyorsa bunun kime ne gibi bir zararı olabilir ki? Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler. Yapay zekaların insanlardan çok daha güvenilir sonuçlar verdiğini ve verecek olduğunu düşünüyorum. Umarım Google savaş açmak yerine yapay zeka içeriklerini destekler. - 07-05-2023, 02:09:44Deneyimlerimi paylaşayım,
Başlarda index alıyor ancak arkadaşlarında belirttiği gibi birkaç hafta sonra önce sıralama kaybediyor sonra hepten kalkıyor. Sayıca fazla olunca da daha sonra insan eliyle bile yazdırsan Google da sitenin değeri düşüyor. Kaliteli içerikler bile işi toparlayamıyor. Bunlar benim yaşadıklarım başkasında nasıl işler bilemiyorum. - 07-05-2023, 13:18:03uzun makalelerde otorite istiyor yeni siteye uzun makale girmek sıkıntılı. yeni bir site de özgün yazılan 15 20 makale çok iyi sıralamalar aldı sonra kendi haline bıraktığımızda zamanla düşüş yaşandı. yapay zeka kusursuz yazı sunuyor google illa hata istiyor galiba. bence yapay zeka değil olay farklı bir şey kaynak istiyor olabilir.
sen bu kadar bilgiyi nereden biliyorsun dercesine kaynak eklemek sorunu çözecektir.
+ yapay zeka kullanmayan uzun bilgiler paylaşan web sitelerini takip ettiğimde içerik girilmediğinde zamanla düşüş gerileme yaşanıyor. köklü otoriter bilgi sitelerini incelerseniz görürsünüz hepsi ilgisiz kaldığında düşüş ya da bir şekilde etkilenmişler. - 08-05-2023, 23:54:04zamanında article forge, rytr gibi araçlarla bile hit alan içeriklerim olmuştu. chatgpt ise bunlardan çok daha iyi sonuçlar verecektir henüz doğru düzgün denemedim. ama burada önemli olan aracın size sunduğunu direkt alıp sitenize koymamanız.
- 09-05-2023, 00:48:48Hocam Lise son sınıf olarak staj görmekteyim. Ofiste bir Ai Ryter projesi hazırlanıyor. Bende bu projenin blog kısmında ki SEO yönetimini yapıyorum bir ekip ile. Tamamen ChatGPT ye makale yazdırıp ezbere koymuyoruz, Fakat ekibimiz makaleleri chatGPT destekli şekilde yazıyorlar. Size örnek olması için yaklaşık 60 günlük sitenin son 28 günlük grafiğini atacağım(ilk ay zaten site kurulumu tasarımları vs ile geçti çünkü haftada 3 gün gidiyorum ve benim dışımda bu işi yapacak müsait birisi yok. SEO konusunda 1 aylık diyebiliriz). Aklınızda soru işareti kalırsa pm üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Grafik Şöyle;

