• 13-04-2023, 17:03:36
    #10
    sitekurx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Dil öğrenmen gerekecek
    Oranın vatandaşı olana kadar kıza itaat edecek kölesi olacaksın (yakınlarımda gördüm)
    İş bulmakta zorlanacaksın, avrupa anlatıldığı gibi değil geçim zorlayacak (yine yakın çevremden biri gecelere kadar markette çalışıyordu ırkçı saldırılar vs oluyormuş)
    Avrupada para kazanıp burada yersen avrupa güzel
    Evet hocam bende zorlukları olacağını düşünüyorum o yüzden bu konuda bilgisi olan arkadaşların fikirlerini öğrenmek istedim.
  • 13-04-2023, 17:38:38
    #11
    dev
    Kurumsal Üye
    holocoust37 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Evet hocam bende zorlukları olacağını düşünüyorum o yüzden bu konuda bilgisi olan arkadaşların fikirlerini öğrenmek istedim.
    Yok oyle kole olacaksin falan filan . Ciddiye almayin boyle seyleri. Ondan gordum bundan duydum ile olmaz o isler.
    Iyi tanidiklardan ornek vereceksek ben de vereyim. Avrupaya sonrada giden butun tanidiklarim evini aldi. Hatta yazilimci kuzenim 2. evini almayi planliyor. Kira geliri hem kredisini oduyor hem cebine para kaliyor.
    Diger bir akram. UK'den ev aldi. Kendisi insaatlarin kaba temizligin yapiyor, eside depo sayim yapiyordu. Bu sekilde bile evini aldi, arabasini aldi, birikimini yapiyor, her yil ulkesine gelip tatilini yapiyor.

    Avrupa bitmis yegenim muhabbeti yapanlara kulak asmayin. Hic bir vasifi olmayip, kendini hic bir sekidle gelistirmeyip en dusuk maasi alanlarin muhabbeti bu. Mesala ev alan tanidigim insaatlarda kaba temizligi yaparken gitti is makinasi ehliyeti aldi. simdi daha fazla kazaniyor.

    Bu arada Isvicre merkezli sirkette calisiyorum `avrupa anlatıldığı gibi değil geçim zorlayacak` gibi bir muhabbeti hic birinden duymadim.
  • 13-04-2023, 18:58:50
    #12
    Benim de vardı sonra şartlar uyuşmadı.
  • 13-04-2023, 19:11:21
    #13
    o zaman bende gördüklerimi anlatayım kendim teknikerim çalıştığım bütün aklı başında gerçekten zeki adamların hepsi bir fiil çalışmak için gittikleri yerlerde kaldılar ve evlendiler ilk 6 ay sorun yaşadıklar sebebide dil sonrasında canavar oldular hatta yakın dönemde birisi beni çağırdı inşallah bende katara gidicem onunla birlikte Allah nasip ederse de dakika düşünmem bulurum birini evlenirim... Yok o onun kölesiymiş bilmemneymiş bunlar yalan Türkiyede yaşayanlar yurt dışındada kadınların aynı olduğunu sanıyor ama çevremde en az 50 tane arkadaşım var hepsi aşırı mutlu...
  • 13-04-2023, 20:17:53
    #14
    Teşekkür ederim herkese düşüncülerinizi benimle paylaştığınız için.
  • 14-04-2023, 00:43:38
    #15
    Hocam zorluklarını bilmem ama; Cehennemden Cennete yatay geçiş.