Selamlar,
Zamanında aileme yaptığım fedakarlıklar (çektiğim kredi/borçlar) beni yavaş yavaş yemeye başladı. Üzerine, içerideki gelir dönmediği için kartlara yüklenmeye başladım ve bir kısır döngü içine girdim. Haliyle her şey kafamı bulamaya ve beni iyice bunalıma sokmaya başladı.
Kardeşim de hiçbir şekilde bana destek olmadan sırtını çevirdi ve gitti. Aldığım maaş şu an giderime yetişmiyor ve sürekli elimdekileri ufak ufak çıkartıyorum mecburen. Ben de en azından beni bir noktaya taşıyabilecek bir şey düşündüm. Elimde satabileceğim ne varsa her şeyi silip, temizleyip satayım diyorum. En azından ilk etapta ailemin borcunu hafifletmiş olurum, sonrasında ise kendimi bir şekilde düzlüğe getirmeye çalışırım.
Bütün olumsuzluklar o kadar üst üste geliyor ki her yandan bir darbe yiyorum. En dibe doğru gittiğimi hissediyorum ama dipte mi kalacağım yoksa dipten bir anda çıkacak mıyım hiç bilmiyorum. Sizce her şeyimi satıp kapatabileceğim tüm borçları kapatmam ne kadar doğru olur?
*Herkesin fikri farklı olabilir, bu platformda nedense herkesin fikrine ve görüşüne önem veriyorum. O yüzden yorumlarınıza açığım. Amacım destek istemek vb. şeyler değil.
Saygılar.
İzlemek istediğim adım sizce doğru mu?
16
●266
- 03-02-2023, 03:36:52Merhabalar hocam sattıklarınızı alamadığınızda daha büyük sıkıntılarla boğuşacaksınız buna emin olun
- 03-02-2023, 03:42:56Hocam şu anki odağım inanın satacağımın yerine bir şey almak değil. Sadece derin bir nefes alıp borçsuz yaşamak istiyorum. Varsın olmasın bir süre. Elbet bir gün maddi gücüm yerine geldiğinde yine bir şeyler yapabilirim.zeusunpederi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de öyle düşünüyorum hocam. En azından bir süre kafamı rahatlatmış olurum. Bu stres ve düşüncelerden dolayı günlerdir adam akıllı uyuyamıyorum.Sezar6699 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 03-02-2023, 03:46:55Peki hocam mevcut senaryoda olduğunuzu varsayalım (allah korusun, kimsenin başına gelmesin tabii ki.). Hiçbir şey yolunda gitmiyor ve her şey duruyor yetiştiremiyorsunuz. Ne yapmayı düşünürdünüzGelistir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 03-02-2023, 03:50:51Şuan o durumdayım zaten herkezin derdi kendine tabi yeni işler projeler deneyerek sıyrılmaya çalışıyorum benimde sms onay sitem var örneğin belki 10 defa satmayı düşündüm vazgeçtimkci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 03-02-2023, 03:57:59hocam sana tek tavsiyem. borçların yüzünden bankalar tarafından avukatların eline düşme. bir şekilde banka ile konuşup süre ek taksit vs yaptır. yoksa ailece büyük sıkıntılar içerisine girersiniz.