Sosyal medyada forumlarda saadet zinciri olan sitelere binlerce kişinin üye olduğunu görüyorum.
Mesela bir site var bilmem ne pro diye , kriptopara borsalarında sözde arbitraj yaptıklarını söylüyorlar. (Reklam olur diye adını yazmayacağım) Ama bu tamamen yalan 5 dakika içinde 4 borsaya herhangi bir coini göndermek api kullanılırak olsa bile mümkün değil. Çünkü her coinin borsasının aldığı fee , gönderim süresi farklı.
Sisteme baktım 5-6 aydır aktif , bulunduğum küçük köyde bile onlarca kişi üye olmuş. Sorun şu ki sistemlerine göre bir ayda para ikiye katlanıyor. Biraz önce Twitter'da da önüme paylaşımları düşünce uyarı için buraya konu açayım dedim. Domain Çin üzeri bir servise kayıtlı, ABD'de sözde bir şirket açmışlar ama bulut madenciliği yaptıklarını yazmışlar. Kurdukları site arbitraj yaptığını söylüyor 😂.
Bir ilginç nokta da hem googleplaystore hem de Applestore bunların uygulamalarını yayınlamış.
Sisteme daha önceden girenler fan grupları bile kurmuşlar. Yakında patlayınca yine herkes feryat figan edecek. Kolay yoldan para kazanacağız diye ellerindeki paralardan da oluyorlar. Sitenin logosunu bile paintte yapmışlar ama insanlardaki hırs onu bile görmezden geliyor.
Son olarak bu tür siteleri resmi olarak şikayet edeceğimiz bir yer var mı?
Saadet Zinciri,Ponzi sistemler şikayet
12
●608
- 01-12-2022, 00:36:25
- 01-12-2022, 00:40:15Valla hocam sistemi yapan bir Vietnamlı galiba github hesabında benzer onlarca sistem oluşturmuş . Arbitraj,futbol oyunu, müzik dinleme bilmem ne diye hepsi aynı.hkey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 01-12-2022, 00:43:07Çoğu kişi, sözleşmeleri okumadan hesabını para karşılığında satıyor. İleride karşılaşılabilecek yasal sorumlulukların farkında değiller. Sözleşmeleri Türkçeye çevirip okusalar, muhtemelen kimse hesabını satmak istemezdi.hkey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle