19 yaşında lise mezunu olan birine..
11
●566
- 17-11-2022, 20:37:20"Eğer sevdiğin işi yaparsan, hayatın boyunca bir kez bile çalışmış olmazsın." -Konfüçyüs
- 17-11-2022, 20:43:08Bir de üniversite okumak çok küçümseniyor.
Hatta üniversite okumak çok yanlış anlaşılıyor.
Üniversitede kimse kimseye asla ama asla bir şey vermez.
Öğrenci kendi almak istediğini alır.
Üniversitede sana direkt olarak bir şey öğretilmez, sadece ışık tutarlar.
O tutulan ışıkla birlikte sen okurken bir şeyler yapmak zorundasın.
Üniversite mezunuyum işsizim diyenlerin %90'ı sadece dersleri vermişler mezun olmuşlar.
Okudukları zaman diliminde kendilerine bir şey katmamışlar.
Üniversite ciddi anlamda entelektüel birikim kazanacağın, kendini geliştireceğin, sosyal ve kültürel olarak diğerlerinden bir fark kazanacağın yerdir.
Burada çoğu insanla iletişim kurmakta bile zorlanıyoruz. Sebebi eğitimsizlik.
(Üniversite konusunda 4 yıllık bölümlerden bahsediyorum. 2 yıllıklar lisenin devamıdır sadece) - 17-11-2022, 21:24:50Türkiye'de şuanda maddiyat bakımından bir gelecek gözükmüyor. Çevremde birçok kişi üniversitesi mezunu olmasına rağmen ne okudukları bölümlerde ne de diğer bölümlerde iş sahibi olabiliyorlar. KPSS'de 80-90 puan alan gençler (yadırgamıyorum ama hak ettikleri bu değil) bim, a101, şok vs. yerlerde çalışıyorlar. Bu sebeple ben şuanda bu gidişata bakarak elinizden iş geliyorsa gidip bir yerde işe başlayarak biraz dişinizi sıkın ve bu süreçte çat pat yabancı dil öğrenerek yurtdışına gitmeniz.
Şimdi bu yoruma sen çok mu biliyon, beğenmiyorsun madem sen niye gitmiyorsun gibi yorumlar gelir diyerekten şu açıklamayı da bırakayım; Benim babam zaten yurtdışında ve beni de sürekli yurtdışına çağırıyor ancak ben gitmek istemediğim için sürekli bu mesele yarıda kalıyor. Gitmeme sebebim ise şuanda önümde bir kariyer planı var ve bu kariyeri dünyam için değil ahiretim için çabalıyorum.