• 21-03-2022, 15:47:22
    #1
    Merhaba,

    Geleceğe yönelik planlarım içerisinde bir ülkede şirket kurmak var. Tabi sanal şirket başlangıçta. Sonrasında İlgili şirketi fiziksel hale getirip, o ülkeye çocuklarımı göndermeyi düşünüyorum.
    2 ülke arasında seçim yapıp planları o yöne doğru geliştireceğim.

    İngiltere - ABD

    Bu ülkelerden hangisi bizim için daha avantajlıdır? Avantaj olarak şunları sayabilirim.
    -Brokrasi
    - Vize, Oturum, Çalışma izinleri
    - Kira, satınalma gücü
    - Vatandaşlık

    Şu an için tercihim İngiltere. Her ne kadar ingilizleri sevmesem de, tarihleri çok eski ve oturmuş bir kültür altyapıları var. Lise çağındaki çocuğumu gönül rahatlığıyla gönderebilirim.

    ABD ise tarihi yeni, yasalar üzerinde ayakta duruyor. Kültür altyapısı yok ve güvenli bir ülke değil.

    Planım geleceğe yönelik. Bu açıdan bakarsak hangi ülke daha mantıklı?
  • 21-03-2022, 15:52:57
    #2
    kira bence avantaj değil dezavantaj
  • 21-03-2022, 15:59:06
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Ankara anlaşması sona erdi. İngiltere için vize durumu söz konusu değildir şirket kurup gitmek açısından.
  • 21-03-2022, 16:01:17
    #4
    EnginAYDIN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    kira bence avantaj değil dezavantaj
    Yanlış anladınız. Kastettiğim kira durumları.

    Uk da aşağı yukarı bir çok kent yaşanılabilir. Bu da kısmen seçim olanağı sunuyor. Buna göre lise veya üniversite tericihi yapılıp yakın semtlere yerleşilebilir.
    Us da ise büyük kentler dışında kalan yerler göç alan yerler olma olasılığı var (bilmiyorum) güvenli bir yer için fazla seçeneğimiz olmayabilir. Bu da kira giderlerini arttıracaktır.
    Yani tam bilmiyorum, henüz araştırmadım.
  • 21-03-2022, 16:03:13
    #5
    interdev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ankara anlaşması sona erdi. İngiltere için vize durumu söz konusu değildir şirket kurup gitmek açısından.
    Biliyorum onu teşekkür ederim. Şitket kurulumu sonrası (yıllar sonra) şirketi fiziksel hale getirip, çocukları göndermek planım. Yani ailece yerleşmeyi düşünmüyorum şimdilik. Çocukların geleceği için.
  • 21-03-2022, 16:04:45
    #6
    Üyeliği durduruldu
    Browland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Biliyorum onu teşekkür ederim. Şitket kurulumu sonrası (yıllar sonra) şirketi fiziksel hale getirip, çocukları göndermek planım. Yani ailece yerleşmeyi düşünmüyorum şimdilik. Çocukların geleceği için.
    Turistik vizeler ile Avrupa birliğine dahil ülkelere gidip şirket kurabilirsiniz. Fakat ortalama min 20.000 € gereksinim oluşturur. En sağlıklısı ve stabili budur.
  • 21-03-2022, 16:19:14
    #7
    Ulke olarak bakmaktan cok bolge olarak bakin. Bu hem Ingiltere hem Abd icin gecerlidir...

    Sizinle benzer bir durumdaydim ve kendi sahsi tercihimi Ingiltere yana kullandim bundan 4 sene once.
    Hayatimda aldigim en iyi kararlardan biri.
    • Browland
    Browland bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 21-03-2022, 16:20:48
    #8
    Türkiye'de neden kurumuyorsunuz.
  • 21-03-2022, 16:23:43
    #9
    interdev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Turistik vizeler ile Avrupa birliğine dahil ülkelere gidip şirket kurabilirsiniz. Fakat ortalama min 20.000 € gereksinim oluşturur. En sağlıklısı ve stabili budur.
    Teşekkür ederim. Bahsettiğiniz yol benim için uygulanabilir değil.

    Kabaca plan şu şekilde.

    çocukların okul ve yaşam giderleri aylık 7k euro olarak düşünürsek yıllık 80k, 5 yıllık 400 k euro yapar. Bu onları hiç bir şeye gerek olmadan okutabilecek ücrettir. Elbette 400k euro TR de biriktirmek benim için mümkün değil. Bunun yerine gelecekte aylık 7-10k euro gelir üretebilecek şirket kurmak (şimdiden alt yapıyı oluşturmak) hem daha az masraflı hem de yerleşme sırasında (vize, okul, kiralık yer bulmak, insan ilişkileri ) çok avantaj sağlayacaktır. ( Resmi fiziksel şirket üzerinden resmi işlemlerin düzenlenmesi)

    Çocuklar da bu süreçte okumanın yanında fiziksel bir şirkette çalışıp, 5 yıl süre ile vatandaşlık şartlarını sağlaması ile orada kendi düzenlerini kurabilecek konuma ulaşacaklar.

    Böylece, ilk yatırım maliyeti çok çok düşük olacak.

    şuna benzetebiliriz.

    Tüplü aşılı ceviz fidanı alıp diktiğinizde size maliyeti 50 TL. İyi baktığınızda 5 yıl sonra satılabilecek ürünü toplamaya başlarsınız. İlk yıl 1 -4 kilo alırken 8 yıl sonra 10kg a kadar ulaşır. (10x30=300)

    Umarım Kabaca planı anlamıştırsınız.