• 05-02-2022, 06:18:23
    #1
    Merhaba arkadaşlar,

    Kardeşim yarın ehliyet sınavına girecekti ve girmeden iş yerinden eve (2 km mesefa) kullanmasına izin verdim.
    AVM'den çıkıp eve giderken çevre yoluna bağlanan bir yol mevcut burada sağa doğru dönerken frene basamadı ve normal polis aracına denk gelip neredeyse kaza yapacaktık.
    Polislere kusura bakmayın vs gibi bir sürü dil döksemde trafik polisini çağırdı.
    Sorun şu ki bizi alkol alıp takılan 3-4 genç olarak düşünmüş (3 kız kardeşim 1 ben vardık araçta sonradan bunu söyledik başta sormadı çünkü)
    Anons geçtikten sonra polis pişman oldu kusura bakmayın diyerek devamlı olarak pişmanlığını dile getirdi.
    Sebebi kardeşim gerçekten 1 gün kala bu başına geldiği için üzüldü ve uzun süre ağladı.
    Trafik polisi gelince diğer polisler yardımcı olunmasını mümkünse ceza yazılmamasını istese de trafik polisi anons ettikten sonra olmayacağını belirtti.(Tek yapabildiği aracı bağlamamak. O da çekici ve otopark ücreti)
    Trafik polisi elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştı fakat diğer polisin anons geçtikten bunun geri alınması mümkün olmadığını Ankara'ya kadar bu anonsun zaten gittiğini belirtti.

    Anlamadığım nokta şu aracı kardeşim aldı fakat adam devrini daha vermedi (tanıdık) Kasım da vereceğini söylediği halde aradan 3 aydan fazla süre geçti.
    Araç sahibine yazılan cezayı ödememiz gerek mi ?
    3674 TL ehliyetsiz kişiye 3674 TL araç sahibine.
    Cezalar gerçekten bu kadar yüksek mi ?

    EKleme: Aracın devrini 6 aydır vermediğini 3 aydırda oyladığını kabul ederek kendine gelen cezayı ödemeyi kabul etti. Biz bize yazılan 3674 TL (%25 İndirimli 2800 civarı) ödemeyi yapacağız
  • Kabul Edilen Cevap
    • kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
      Boş kimsenin olmadığı bir alanda araç kullanıp tecrübe edinebilir fakat trafikte ehliyetsiz araç kullanılamaz. 1 gün sonra ehliyeti alacaktı diye'de bir bahane olmaz.
      Bırak ehliyetsiz olmayı araç kullanmayı çok bilmeyen ehliyetli birisi dahi öğrenene kadar trafik olmayan şehir dışında yerlerde alıştırma yapmalı.

      Eğer kardeşin birine zarar vermiş olsaydı kafanı duvara sürterdin o yediğin ceza para falan düşünmezdin çünkü kardeşinin ve ailenin hayatı biterdi.

      Diğer konu ise,
      Eğer aracı kardeşinin üzerine alacaksanız bu sebepden 2x ceza yediyseniz bunu adama söylersiniz. Adam aracı kardeşinin üzerine verir cezayı'da kendisi öder. Kardeşinin üzerine değilde başkasının üzerine aracı verecekse eğer o adam o cezayı ödemez.
      Boş bir arazi de tecrübe edinme konusunda aksi bir şey söylediğimi sanmıyorum bunu zaten yapıyoruz. 1 Gün kaldığını sınava belirtmiştim.
      Bizim buralarda o saatlerde kuş uçmaz kervan geçmez derecesinde sakinlik oluyor zaten istediğinde verme sebebim buydu.
      Zarar verme konusunda şu ana kadar başımıza yaralama ve arabayla canlı bir varlığa çarpma durumu yaşanmadı.
      Tabi ki de o durumda çok daha olaylar farklı olacağını biliyorum. Dörtlüleri yakarak ortalama 20-30 ile gidiyor bu hız ile bir sorun olmayacağını düşünüyorum.

      Araç sahibi devri vermediği (KONULAR TAMAMEN FARKLI) için cezayı ödemeyi kabul etti. O CEZAYI ÖDEYECEK.
  • 05-02-2022, 06:24:05
    #2
    Cezaların ücretleri baya zamlandı hocam geçen sene araç sahibi 2binlerde kullanan da 2binlerdeydi.
  • 05-02-2022, 06:24:40
    #3
    geçmiş olsun ceza geldikten 15 gün içinde öderseniz %25 indirim uygulanmaktadır
  • 05-02-2022, 06:25:32
    #4
    Ceza miktarı doğru hocam o kadar şuan cezalar geçmiş olsun. erken ödeyin 2600 civarkara hemen kapatın
  • 05-02-2022, 06:25:35
    #5
    Her şey (kiralar, faturalar, ev-araba fiyatları) uçarken haliyle cezalarda da artış olması normal. Sulh cezada itirazda bulunabilirsiniz ancak tutanak ve kanıtlar var ise sonucun değişeceğini sanmam.
  • 05-02-2022, 06:27:54
    #6
    Mabel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Her şey (kiralar, faturalar, ev-araba fiyatları) uçarken haliyle cezalarda da artış olması normal. Sulh cezada itirazda bulunabilirsiniz ancak tutanak ve kanıtlar var ise sonucun değişeceğini sanmam.
    Kesinlike hatamızı kabul ediyoruz fakat araç sahibi devrini kasımda vereceğini söyleyip vermedi hâlâ onada yazılan ceza 3600 toplamda biz 7200 ödeyecek miyiz yoksa sadece ehliyetsiz kullanmaktan yazılan cezayı mı ödememiz gerekiyor? Normalde 2 cezayı da ehliyetsiz kullanan ödüyor fakat bu konu baya farklı.
  • 05-02-2022, 06:28:44
    #7
    Üyeliği durduruldu
    Polis memuru üzülüp, pişman olup uzun süre ağladı diye okudum konuyu uyuma vakti gelmiş
  • 05-02-2022, 06:32:31
    #8
    FYTHizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kesinlike hatamızı kabul ediyoruz fakat araç sahibi devrini kasımda vereceğini söyleyip vermedi hâlâ onada yazılan ceza 3600 toplamda biz 7200 ödeyecek miyiz yoksa sadece ehliyetsiz kullanmaktan yazılan cezayı mı ödememiz gerekiyor? Normalde 2 cezayı da ehliyetsiz kullanan ödüyor fakat bu konu baya farklı.
    Yine bir avukata danışın hocam daha iyi bilecektir. Geçmiş olsun.
  • 05-02-2022, 06:34:39
    #9
    Sponk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Polis memuru üzülüp, pişman olup uzun süre ağladı diye okudum konuyu uyuma vakti gelmiş
    Belki benim yanlış yazımımdandır hocam kusura bakmayın
    Mabel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yine bir avukata danışın hocam daha iyi bilecektir. Geçmiş olsun.
    Teşekkürler sağolun