• 02-12-2021, 06:25:59
    #37
    Valla bu durumu bilseydim bende açardım. İzmir'de alt katımda pideci vardı pandemi başladı kapattı. Üst katımda boştu, yan daire boştu. 1+1 evi ısıtmak için saçma tutarlar ödüyordum.
  • 02-12-2021, 07:55:11
    #38
    Zihniyete bak ya. Evin varsa üsttekini ısıtmak zorundasın. Banane arkadaşım ben niye kullanmadığım evi ısıtayım? Sen git zeminine yerden ısıtma döşettir bu kadar konfor arıyorsan.

    Demez mi ev alt komşu ?

    Gerçi baktığın zaman kadın çocuk katili tecavüzcülerin sokaklarda olduğu bir adalet sisteminde alt komşuya kombi çalıştırmıyor diye ceza verilmesi de çok normal...
  • 02-12-2021, 08:26:21
    #39
    dava açmadan önce iyi araştırın. benim bildiğim kadarıyla bu yasa merkezi ısıtma ile alakalı herkesin bireysel ısınma kullandığı (doğal gaz vs.) gibi durumlarda bu yasanın geçerli olduğunu düşünmüyorum yoksa satılık, kiralık vs. gibi boşta duran evlere bile kafasına göre dava açar millet.
  • 02-12-2021, 08:33:30
    #40
    Saçma. Kime ne benim yaktığım kombiden. İstersen kombiyi söker atarım hiç kullanmam kimse karışamaz. Bu tarz düşünceye sahipseniz dairenizi değiştirmeniz lazım. Yani kimse sizin eviniz ısınsın diye kombi yakmaz.
  • 02-12-2021, 08:39:04
    #41
    Apartman yönetimiyle alınan kararlar vardır, bireysel değil
  • 02-12-2021, 08:43:26
    #42
    Üyeliği durduruldu
    Ortak alanda birlikte yaşamaya alışamadı toplumumuz. Hala köyde bireysel yaşantısında gibi hareket etmeye çalışıyor. Apartmanın kuralı bu, apartmab dairesinde başkalarıyla birlikte yaşıyorsan yakacaksın. Ev boşta olsa yakacaksın.
  • 02-12-2021, 08:47:16
    #43
    Çoğu kişi konuyu açan arkadaşla laf etmiş ama kendisi haklı, kanunlar ondan yana. Hatta büyük sitelerde oturun oturmayın her yıl belirtli ücret hesaplanır ve yakmayanlara, az yakanlara yansıtılır.

    Hala köy evinde yaşıyormuş gibi yaşamaya çalışmamak lazım.
  • 02-12-2021, 09:05:48
    #44
    Ver mahkemeye üstad. Apartman şartlarına ayak uyduramayan müstakil eve yerleşsin.
  • 02-12-2021, 09:49:01
    #45
    Kat Mülkiyeti Kanunu madde 33:

    Kat maliklerinden birinin yahut onun katından kira akdine, oturma hakkına veya başka bir sebebe dayanarak devamlı surette faydalanan kimsenin, borç ve yükümlerini yerine getirmemesi yüzünden zarar gören kat maliki veya kat malikleri, anagayrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesine başvurarak hâkimin müdahalesini isteyebilir.

    Apartmanlar toplu yaşam alanlarıdır. Daire benim istediğimi yaparım tutumları daha çok müstakil evlerde geçerlidir. Bu maddeye istinaden üst komşu alt komşusuna dairesini yeterince ısıtmadığı için hakim müdahalesi isteyebilir. Yapılacak incelemede belirtilen durumun tespiti halinde alt komşu üst komşuya oluşan zararı ödeyebilir.