• 26-09-2021, 15:45:05
    #46
    yilmaz5453 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    1. Çizgiden az daha düşük yakıtım vardı. 50 TLlik yakıt aldım. Eminim ibre hiç oynamadı. Daha önce 1 sefer gene aynı istasyon (Petrol ofisi) da aynı şeyi yaşadım. Durumu istasyona iletsem nasıl ispatlayabilirim? Aynı durumu yaşayan varmı? Kimseyi haksız yere suçlamak istemiyorum ama, yakıt alırken pompa ekranına bakdığımda bu durum olmuyor. Ama ne zaman ekrana bakmasam dalginligima gelse, genelde bakarım. Bu şekilde oluyor. (Araç Citroen Berlingo)
    Geçen farklı bir firmada benzer bir sıkıntı yaşadık fakat bizde olay şu şekilde gerçekleşti. Araç nispeten yeni bir ford courier 4+1 hafif ticari, 50 TL'lik aldık bizde kontağı taktık yakıt ibresi yerinden oynamadı. Çalıştırdık nasıl olsa fiş elimizde diye bir tur atalım dedik benzinlikten çıkıp sağ yapıp durdurup stop ettirip geri çalıştırdığımızda ibre yerine geldi. Fişte aldığınız tutar yazıyorsa bu tarz bir sıkıntı olabilir.
  • 26-09-2021, 15:49:44
    #47
    Üyeliği durduruldu
    her yerde her şey yapılır. bu ülkede çoğu insan dümen peşinde
    organize işler...
  • 26-09-2021, 15:51:04
    #48
    10 yil once 20liralik alinca oynamiyordu , simdi 50liralik..
  • 26-09-2021, 19:48:15
    #49
    Zemin hafif eğimli olabilir, eğimli ise bundan kaynaklıdır.
  • 27-09-2021, 00:31:55
    #50
    50 Lira artık ibre oynatmıyor zaten.
    Geçen 300 Liralık aldım çeyrek depo doldu sanki tır mübarek normal binek araç

    Eskiden 200 Lira benzinle depo fullenirdi be.
  • 27-09-2021, 13:41:17
    #51
    Hocam bir kere aynısının daha kötüsü başıma geldi
    Arabaya 50 TL attım ibre oynamadı
    Döndüm bir 50 TL daha attım ibre yine oynamadı
    Dönüp bu sefer 100 TL attım
    Sonra ilerledim bir 100 metre sonra baktım depo full olmuş
    Bazen geç geliyor olabilir hocam
  • 27-09-2021, 13:51:34
    #52
    50 TL ibreyi hareket ettirmeyecek kadar düşük, bunu test etmek için deponuzu full doldurarak birkaç kez test etmenizde yarar var. Ben genel olarak depoyu sürekli fulleyip bitene kadar kullanıyorum ve km sayacını sıfırlıyorum, kullanıma bağlı olarak km değerleri hep birbirine yakın çıkıyor. Shell'den alınca farklı, BP'den alınca farklı ya da diğer markalarda da farklılıklar oluyor. Bir süre bu şekilde deneyerek BP'de en fazla verimli olduğunu keşfettim, o yüzden BP dışında almamaya çalışıyorum, hatta şehir içinde 2 istasyon dışında bir yerden almıyorum. Size de tavsiyem markaları kesinlikle test edin, markanızı bulunca hep aynı yerden almaya özen gösterin. Özellikle şehir dışında yol üstlerinde olan çok bilinmeyen markalara dikkat edin.
  • 27-09-2021, 17:46:30
    #53
    İbreyi oynatacak kadar yakıt almamışsınızdır. Benim başıma da geldi daha önce...
  • 28-09-2021, 03:35:25
    #54
    pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Geçen farklı bir firmada benzer bir sıkıntı yaşadık fakat bizde olay şu şekilde gerçekleşti. Araç nispeten yeni bir ford courier 4+1 hafif ticari, 50 TL'lik aldık bizde kontağı taktık yakıt ibresi yerinden oynamadı. Çalıştırdık nasıl olsa fiş elimizde diye bir tur atalım dedik benzinlikten çıkıp sağ yapıp durdurup stop ettirip geri çalıştırdığımızda ibre yerine geldi. Fişte aldığınız tutar yazıyorsa bu tarz bir sıkıntı olabilir.
    Hocam bizim ibre yakıt aldıktan sonra hiç yükselişe geçmedi. ☺️