Tekeller neden kapalı?
48
●1.298
- 28-04-2021, 20:15:24Alkolden alınan vergiler yıllık toplamda 16 milyar TL, çoğu bakanlığın bütçesini bununla karşılıyorlar. 17 günlük satıştan yaşanacak olan vergi kaybı bize nasıl geri dönecek ben asıl onu düşünüyorum.
- 28-04-2021, 21:22:17Kaynak istediğimi daha önceki mesajlarımda belirtmiştim. Bir daha belirteyim: Evet, inanmak için kaynak istiyorum. Sahih kaynak belirtin, üzerine konuşalım.hakobaba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İkna olmamak için elbette çabam olacak, bu yönde bir çabam yok demedim ki. İkna edebilecek argümanlara sahipseniz aklı başında her insan gibi ben de ikna olabilecek yapıda olduğumu belirttim. Mesajlarımı doğru anlamaya çalışın lütfen. "Devlet, deli gibi vergi aldığı bir kaynağı neden kıssın?" sorusunun muhattabı ben değilim; o başka bir konu. "Baan mantıklı hiçbir cevap veremezsin." cümlesini anlayamadım ama kendi çapımda mantık çerçevesine oturtarak konuşmaya ve kendimi ifade etmeye çalışıyorum.Prens55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 28-04-2021, 21:44:14Bana mantıklı cevap veremezsin sorusu aslında ben beynimi öyle şartladığım için inandıramazsın demek istedim. Nasıl ki tüm argümanlar mantıklı bile olsa siz kendinizi şartlamışsınız. Açık olduğunuzu söylerken aslında fikirlere kapalısınızdepresionist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 28-04-2021, 21:51:17Kapansa neden kapalı
Açık olsa neden Açık.
Pazar zincir marketler kapalı olacak pazar günü de zincir marketler neden kapalı derler...milyon tane insan var herkesi memnun edemezsiniz... - 28-04-2021, 22:55:04Alkol hiç kullanmıyorum. Arkadaşlarım kamyon ile alkol stokladı. Normal tüketeceğinden bile daha çok satın aldı. Yani bildiğiniz alkol satışları patladı.
Yine söylüyorum alkol hiç tüketmiyorum ve yasak olması hatta 365 gün yasak olması beni mutlu eder. Bana kalsa ülkeye sokulmasın. Ama çok şükürki özgür ülkelerde bana veya başka birine kalmıyor. Çünkü ülke kişisel tercihlere göre değil dekokrasi ile yönetilir. Dolayısı ile alkol yasağını kabul edilemez buluyorum.
Bazı arkadaşlar kendince şöle böle diye gerekçe üretmiş. Bu ülkede herkes bulmak isredikten sonra her şeyi bulur hele ki alkolü mahalle bakkalından haydi haydi bulur.