Merhaba Arkadaşlar pazar yerlerinde dükkan açıp e-ticaret işine girmek için araştırmalar yapıyorum. Aklıma takılan bir kaç soru var. Yardımcı olur musunuz.
1 - Şahıs Şirketi kurup bu Resmi işleri buradan yürüteceğim. E-ticaret için Ticaret Odası kaydı gerekli mi. ve Şahıs şirketiniz için aylık gideriniz ne kadar. (Genç girişimci olarak açabiliyorum)
2 - Belirli bir ürün çeşitleri üzerinde yoğunlaştım. Sizce ilk başta pazar yerinde aynı gruptan kaç çeşit ürün olmalıdır. Çeşitli olması ne kadar önemli.
3 - Şirket için özel paket veya ambalaj tarzı ürün paketlerinden yaptırmalı mıyım.
4 - E-ticaret yapanlar kargo sürecinizi nasıl yürütüyorsunuz. Sipariş geldiğinde hemen hazırlayıp gün içinde kargoya veriyor musunuz. Şuanda tam zamanlı çalıştığım için kargo sürecin biraz zorlu olacak gibi. Şöyle bir yol izleyeceğim bugün gelen siparişleri yarın sabahtan işe gelirken kargoya vereceğim bu herhangi bir problem oluşturur mu?
5 - E-ticaret yönetim programı başlangıçta kullanmamın avantajı olur mu?
E - Ticaret Hakkında Yardım
5
●180
- 10-07-2020, 09:34:42
- 10-07-2020, 09:42:43Kargo şirketiyle anlaştığınız zaman günlük gelip kargoyu alıyorlar anlaşmanıza bağlı
- 10-07-2020, 09:44:52Merhaba,
1- E-ticaret için ticaret odası özelinde bir zorunluluğunuz yok. Esnaf odasına da kayıt olabilirsiniz. Size kalmış. Ancak E-ticaret Bilgi Sistemi yani ETBİS'e kayıt zorunluluğu var e-ticaret siteleri için. ETBİS'e kayıt olmak için ise ya MERSİS, ya da ESBİS numaranız olması gerekiyor. Yani ya Ticaret Odası'na kayıt olacaksınız ve MERSİS numarası alacaksınız, ya da Esnaf Odası'na kayıt olup ESBİS numarası alacaksınız. Gider olarak satışlarınıza göre değişmekle birlikte aylık sabit muhasebeci ve KDV gibi masraflarınız oluyor.
2- N11, Trendyol gibi pazaryerlerinde seçeneklerinizi bol tutun. Hepsinin alıcısı kesinlikle ayrı oluyor. Ürününüz iyiyse özellikle Trendyol'un kitlesi fiyata bakmıyor.
3- Kurumsal konulara önem veriyorsanız, yani müşterilerinizin gözünde marka imajı bırakmak istiyorsanız ambalaj tabii ki önemli. En önemlisi hatta.Yaptırmalısınız.
4- Hafta içi aynı gün kargoluyoruz. Beklememek ve aynı gün kargolanması müşteri gözünde kesinlikle bolca artı puan demek. Ne kadar hızlı kargo, o kadar çok sipariş. Bugün verdiğiniz siparişler ertesi gün kargoda şeklinde bir uyarı eklersiniz. E-ticaret aslında başlı başına ilgi, alaka ve takip gerektiren bir iş. Yan iş olarak yapmak sizi biraz zorlayacaktır.
5- Kastınız hangileri bilmiyorum ama pazaryerlerine entegrasyon sağlayan birçok program var. Bunun haricinde Paraşüt gibi ön muhasebe, stok takibi, e-fatura gibi birçok şey sağlayan şirketler var. İlk başta gerek olacağını düşünmüyorum ama ilerledikçe bunlardan birisi şart olur.
Bol şanslar.
mesut_doku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 10-07-2020, 09:50:14mesut_doku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2) adet ne kadar az olursa ilgilenmek o kadar kolay olur. İyi satan 1 ürün bana göre az az satan 1000 üründen daha iyi. Varyasyon yaparak adedi arttırabilirsiniz. Aynı ürünü 1 adet 10 adet vs satarak.
3) yaparsanız profesyonel durur. Yapmazsanız da çok Kaybını olmaz. Ama ben yapılırsa güzel olur diyenlerdenim. Marka imajı için.
4) ne kadar hızlı kargo o kadar hızlı teslimat eşittir o kadar memnun müşteri. 1 gün çok sıkıntı olmaz ama yine de aynı gün olursa güzel olur.
5 muhasebe yazılımı gerekecek. Bizim hesap sistemine bakabilirsiniz. Entegrasyon programı ise tek üründe çalışacaksınız çok mühim değil. Sanırım. Stok sorunu da olmaz o üründe.
Mobilden yazdım kusura bakmayın karmaşa yaşanmış olabilir. - 10-07-2020, 12:10:40ATKNU adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1. maddedeki dediğiniz ETBİS için Ticaret odası veya Esnaf odasına kayıt olmam gerekiyor. Esnaf odası mı Ticaret odası mı avantajlı olur bilginiz var mı bu konuda.
Genç girişimci olarak başvuracağım için 70bin tl ye kadar gelir vergisi ödemeyeceğim bu yüzden ilk başlarda biraz avantajlı gibiyim.
3. madde için marka imajına önem veren birir olarak kesin olarak yaptıracağım
4.madde için ise Yan iş olarak başlayıp devamında eşim işi bırakmayı. planladığı için ona devretmeyi düşünüyorum ben sadece ürünü tedarik etmek için çalışacağım. E ticaret kısmında ise kontrolcü gerekli entegrasyonlar vb gibi işler ile uğraşmayı planlıyorum. İlk baştaki kargolama süreci beni zorlayacak gibi duruyor
Kargo anlaşmasını pazar yerleri kendi yapıyor sanırsan değil mi
5. madde için muhasebe için düşünmüştüm e fatura her zaman avantaj olacaktır diye düşünüyorum. Stok için bir sonraki level'de bakmak lazım diye düşünüyorum
BianAjans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 - genç girişimci den Bağkur ödemeyeceğim zaten çalışıyorum. Ticaret odası ile esnaf odası avansları nelerdir.
5- Benim için önemli olan sanki muhasebe programı gibi duruyor.İlk başta 10 çeşit ürün ile başlayacağım Sizin sisteme bakacağım hemen
EchoBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 10-07-2020, 14:29:02mesut_doku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında Ticaret Odası'nın avantajları her konuda daha fazla oluyor. Size daha çok değer katacaktır yani özetlemem gerekirse. Yıllık aidatı daha yüksek oluyor ama, yine de Ticaret Odası derimDoğrudur, gelir vergisi konusunda şanslısınız.
Kargo da ayrı bir takip gerektiriyor ne yazık ki. Kargo şirketlerinden kaynaklı sorunlarla uğraşmaya zamanla alışıyorsunuzPazar yerlerinin kendi kargo anlaşması var, evet. Fiyatları genelde avantajlı olur. Kendi anlaşmanızdaki fiyatlar daha uygun olur ise n11, Trendyol'a bildirim gönderip kendi anlaşmanız üzerinden de gönderebiliyorsunuz sanıyorum. Şu an izin veriyor mu hatırlamıyorum ama...
E-fatura kesinlikle mükemmel. Mutlaka geçiş yapmanızı öneririm
Bol şanslar, başarılar.