Yanıtınız için teşekkür ederim. Sizin
egeusulu.com projenizi çok beğenen biri olduğumu belirtmek isterim. Bir Egeli olarak İyi satışlar diliyorum.
1. maddedeki dediğiniz ETBİS için Ticaret odası veya Esnaf odasına kayıt olmam gerekiyor. Esnaf odası mı Ticaret odası mı avantajlı olur bilginiz var mı bu konuda.
Genç girişimci olarak başvuracağım için 70bin tl ye kadar gelir vergisi ödemeyeceğim bu yüzden ilk başlarda biraz avantajlı gibiyim.
3. madde için marka imajına önem veren birir olarak kesin olarak yaptıracağım
4.madde için ise Yan iş olarak başlayıp devamında eşim işi bırakmayı. planladığı için ona devretmeyi düşünüyorum ben sadece ürünü tedarik etmek için çalışacağım. E ticaret kısmında ise kontrolcü gerekli entegrasyonlar vb gibi işler ile uğraşmayı planlıyorum. İlk baştaki kargolama süreci beni zorlayacak gibi duruyor
Kargo anlaşmasını pazar yerleri kendi yapıyor sanırsan değil mi
5. madde için muhasebe için düşünmüştüm e fatura her zaman avantaj olacaktır diye düşünüyorum. Stok için bir sonraki level'de bakmak lazım diye düşünüyorum
Beğenmenize sevindim, çok teşekkür ederim. Eksik olmayın lütfen
Aslında Ticaret Odası'nın avantajları her konuda daha fazla oluyor. Size daha çok değer katacaktır yani özetlemem gerekirse. Yıllık aidatı daha yüksek oluyor ama, yine de Ticaret Odası derim

Doğrudur, gelir vergisi konusunda şanslısınız.
Kargo da ayrı bir takip gerektiriyor ne yazık ki. Kargo şirketlerinden kaynaklı sorunlarla uğraşmaya zamanla alışıyorsunuz

Pazar yerlerinin kendi kargo anlaşması var, evet. Fiyatları genelde avantajlı olur. Kendi anlaşmanızdaki fiyatlar daha uygun olur ise n11, Trendyol'a bildirim gönderip kendi anlaşmanız üzerinden de gönderebiliyorsunuz sanıyorum. Şu an izin veriyor mu hatırlamıyorum ama...
E-fatura kesinlikle mükemmel. Mutlaka geçiş yapmanızı öneririm
Bol şanslar, başarılar.