yorumlar için teşekkürler , temizlik olayına termal macun da dahildi
direk ekran kartını ilgilendiren bir sorun olduğunu düşünmüyorum , onboard olayındada aynı (oyun oynamayı kastetmiyorum 256MB onboard ile ne kadar oynanır zaten , video izleme denemelerim)
xp kullanmama rağmen yıllardır mavi ekran görmedim

mavi ekran hatası almıyorum
ram'lerde aşırı bir ısınma problemi yok fakat bu bakır yüzeyde bekletme olayını anlamadım , bu işlemin amacı nedir ? ilk defa duyuyorum. Ram ile ilgili şöyle bir durum var yaklaşık 2-3 ay önce tam zamanını hatırlamıyorum 2+1gb şeklinde 3gb ram vardı 1gb olan bozuldu ve şuan sadece 2gb'lik ram'i kullanıyorum acaba bu 2gb'lik ram'e de bir sorun yaratmış olabilir mi ?
SSD olayınıda , laptop almayı düşünüyorum ileride , masaüstü SSD almak gereksiz olurdu ama bu laptop SSD'sini bir kablo ile masaüstüne bağlayabiliyorduk sanırım performans açısından onu yapmak bir sıkıntı çıkarır mı ?