• 11-09-2006, 14:21:27
    Merhaba;
    Smf ile Veritabanı yedeklemeyi ve veritabanını başka bir hosting üzerine kurmayı öğreneceğiz.
    Smf Forum Backup Alma;
    Not:"İşlemlere başlamadan once temanızı default tema olarak ayarlayınız."
    Once forumumuzun admin paneline giriyoruz.Panele girdikten sonra En aşağıdaki " FORUM BAKIMI " seçeneğine tıklıyoruz.Karşımıza çıkan pencerede " Verideki Tablo Yapısını Kaydet. " seçeneğinide tikli hale getirerek işlemimize devam ediyoruz.Son olarak indir seceneğine tıklayarak .sql dosyamızı indirmiş oluyoruz.Bu indirdiğimiz dosya forumumuzdaki bütün bilgileri barındırıyor.Forumumuzun yedeğini aldıgımıza göre şimdi yedeği başka bir hosta taşıyalım.
    Smf Forumu Tasıma;
    Daha önce aldığımız .sql dosyasını başka hosta tasımak icin once yeni hostumuza smfyi en bastan ve sıfır hali ile kuruyoruz.Daha sonra aşağıdaki linkte vereceğim dosyayı download edip forumumuzun ana dizinine atıyoruz.Tabi atarken zipten cıkarmak gerekiyor.Bununla beraber indirdiğimiz .sql dosyasınıda o veritabani_geri_yukle.php ile yani forum ile aynı dizene atıyoruz.Bütün upload işlemlerini yaptıktan sonra www.siteismin.com/veritabani_geri_yukle.php adresini çağırıyoruz.Karşımıza cıkan sayfadan gerekli ayarlari yapıp forumumuzu taşımış oluyoruz.Bundan sonraki forum hayatınız artık yeni hostinginiz uzerindedir.
    Herkese Kolay gelsin.
    Kaan Aykut
  • 12-09-2006, 13:40:26
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    çok tşk. ederim. bende bunu arıyordum.
  • 12-09-2006, 16:34:31
    Üyeliği durduruldu
    çok saol denedim ne zaman yapsam hep hata veriyor ilk kez hatasız oldu
  • 12-09-2006, 16:38:57
    Tesekkurler arkadaslar yeni yazılar yolda : )
  • 12-09-2006, 16:55:46
    bilmiom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    çok saol denedim ne zaman yapsam hep hata veriyor ilk kez hatasız oldu
    küçük bi ipucu orda adres bölümüne sql dosyasının adını da yazacaksın "afl-complete_2006-09-12.sql" şeklinde birde "Verideki Tablo Yapısını Kaydet" in üstündeki gzip ile sıkıştır seçeneğini işaretle dosya boyutu azalır.
  • 12-09-2006, 17:08:53
    acaba bunu yaptıktan sonra ne oluyor. ben 0 SMF kurdum. bu işlemleri yaptım fakat hiç birşey değişmedi SMF hala aynı.
  • 13-09-2006, 18:04:50
    fguler91 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    acaba bunu yaptıktan sonra ne oluyor. ben 0 SMF kurdum. bu işlemleri yaptım fakat hiç birşey değişmedi SMF hala aynı.
    Sorunsuz bir şekilde yükleme gerçekleşmemiştir. Tablolardan biri hata vermiş olabilir.
  • 13-09-2006, 18:25:44
    Bunun amacı eskihostunuzadan backup almak ve yeni hostunuza sorunsuz bir sekilde olacaktır.
    Hata verirse hatalarınızı soyleyinki yardımcı olalım
  • 08-10-2006, 19:05:07
    siteme bi girip bakarmısınız. yedeklemeden sonra türkçe karakter sorunu var