İşletim sistemi hakkında bilgi vermemişsiniz hocam ancak Windows'un sağladığı uzaktan yönetim araçlarını kullanabilirsiniz. Bunu yapabilmek için port açmanız gerekir, port açmak için ise statik bir IP adresine sahip olmanız gerekiyor. Artık tüm IP adresleri dolu ve internet sağlayıcınız ile iletişime geçerek IP satın almanız gerekiyor. Ancak, bununla uğraşmadan yapabilmek için ngrok yazılımından destek alabilirsiniz. İşletim sisteminiz fark etmeksizin IP adresinizi tunelleyerek port açmanızı sağlıyor. Birkaç rehber izleyerek RDP sayesinde herhangi bir yazılıma para bayılmadan bu durumun üstesinden gelebilirsiniz. Başta karmaşık gelecektir ancak durum sandığınızdan daha basit, özellikle Windows kullanıyorsanız, oldu bilin bu işi.
(Local ağ üzerinden kullanacaksanız port açmanıza gerek kalmaz ancak local dışı kullanmak istiyorsanız NGROK ile halledebilirsiniz.)
Mini PC'yi sanal sunucu yapmak
16
●794
- 03-11-2024, 02:29:00
- 03-11-2024, 02:46:20AprilSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntülebasaga adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle_Forbidden_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleZenoHost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleakhadian adlı üyeden alıntı: mesajı görüntülebasaga adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleSelamlar, vakit ayırıp cevap yazdığınız için hepinize teşekkür ederim. Tüm yöntemleri deneyeceğim, yazmayı unuttuğum için üzgünüm. Tabi ki Windows kullanmak istiyorum. Zaten halihazırda kurulu, R10+demantools adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 03-11-2024, 03:29:20Windows uzak masaüstünü yapılandırarak uzaktan erişim sağlayabilirsiniz. Port açmak istemiyorsanız Cloudflare Zero kullanarak port açmadan kullanmak mümkün. Biraz araştırmanı öneririm.
https://youtu.be/tJuC6y3ci1Q?si=vMhFLL2iUDMKxiHV - 03-11-2024, 04:38:35Hocam çok basit bir yöntem var aslında windows kullanıyorsanız. Google remote desktop programını bilgisayarınıza kurun ve gmail hesabınızda oturum açın. Telefonlarda dahil herhangi bir tarayıcıdan kolaylıkla bilgisayarı kullanabiliyorsunuz. Ben başka bir şehirdeyim anneme sadece bilgisayar kasasını tuşuna bas diyorum. Daha kullanıcı oturum açma kısmında şifre giriş ekranındayken bağlanıp bilgisayarımı kullanıp tekrar kapatıyorum. Çok kullanışlı oluyor.
- 03-11-2024, 14:30:44Hocam CasaOS öneririm. Port açmak istemezseniz içerisinde kolayca kurabileceğiniz cloudflare tunneling var. VNC uygulamalarıyla tarayıcı üzerinden arayüz uygulamalarını çalıştırabiliyorsunuz. Docker temelli olduğu için kaynak tüketimi konusunda çok başarılı. Yusuf İpek adlı YouTuber incelemişti.
- 03-11-2024, 14:43:44Google chrome için eklenti var. Onu kullanıp hep bağlı kalabilirsiniz. Ücretsiz.UfuX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben riglerime remote desktop ile bağlanıyordum. - 01-07-2025, 18:55:19Ev sunucusu projem için edindiğim mini PC, beklentilerimin ötesinde bir performans sergiliyor. N8N ile otomasyon, Nextcloud ile bulut depolama, Immich ile fotoğraf yönetimi, WordPress ile web sitesi ve Jellyfin ile medya merkezi gibi uygulamaları kurarak tüm dijital ihtiyaçlarımı tek bir merkezde topladım. Sonuç gerçekten harika