• 25-12-2020, 00:21:35
    Uzun zamandır Google akademi üzerinden videolar izliyor ve takip ediyorum. Son zamanlarda bu akademi sayesinde ve kendi deneme ve yanılmalarım sonucunda Google Admob gelirlerim hızla yükseldi. Buna neden olan taktikleri ve deneyimlerimi bu yazı serimde paylaşacağım...

Öncelikle Google Admob'da az maliyetle yüksek kazanç elde etmek ve kazançlarını da muhafaza edebilmek herkesin hakkı. Muhafaza etmek diyorum zira geçersiz trafik etkinliği yüzünden kazançların çoğu kaybolma tehlikesi altında. Bunu aşıp daha az maliyetle daha yüksek kazanç elde etmek için yapmanız gerekenleri burada sıralamaya çalışacağım...
    1. Mutlaka Admob hesabınıza Test cihazı tanımlayın. Çünkü bu sayede geçersiz trafik alma riskiniz minimuma inecektir. https://apps.admob.com/v2/settings/test-devices/list bu linkten test cihazı ekleyin. Nasıl ekleyeceğinizi bu linkten öğrenebilirsiniz. Mümkün olduğunda test cihazınız en az 2 olmalı. Babanızın kardeşinizin hatta yakınlarınızın olması farketmez. Ne kadar çok o kadar iyi bir sonuç elde etmenize neden olacaktır.
    2. Google reklam yerleşimleriniz mutlaka doğal olmalı. Yani yanşlışlıkşla tıklanacak yerlere kesinlikle reklam yerleştirmeyin. Bu yerler genellikle insanların en çok tıklama yaptıkları yerlerin alt veya üstü oluyor. Örneğin buton veya resim altı/üstü gibi yerlere reklam eklemeyin. Google genellikle uygulamanın hem üst hem de en alt bölümüne reklam eklemenin sakıncası olmadığını hatta bu tür reklamları daha çok sevdiğini bu akademik eğitim videolarında gördüm. Geçiş reklamlarınız ise insanları asla rahatsız edici düzeyde olmasın. Minimum eğer otomatik açılan bir reklam ise 180 saniyede bir eğer tıklama sayısına göre ise en az minimum 8'den aşağı olmasın. Bu sayede insanlar hem uygulamadan rahatsız olmayacak hem de Google kriterlerine uymuş olacaksınız. Kısaca Google istiyor ki benim reklamlarıma insanlar kendi rızası ile tıklasın. Bu kriterler sağlandıktan sonra Google size kıyak geçerek TBM'si en iyi reklamları uygulamanızda göstermeye başlayacaktır. Tam tersi olduğunda hem geçersiz trafik etkinliği olacak hem de TBM'si en düşük reklamlar uygulamanızda çıkacaktır.
    3. https://apps.admob.com/v2/mediation/groups/create bu linkten reklam uyumlulaştırması yapın. Bu sayede uygulamanızın hedef kitlesine göre Google en uygun reklamları uygulamanızda yayımlayacaktır. Bunu yaptıktan sonra reklama tıklama oranları artarken TBM'niz de oldukça verimli hale gelecektir.
    4. Google Admob hesabınızdaki tüm uygulamaları Firebase ile bağlantı kurun. Bu sayede uygulamanıza gelen kişilerin detaylı istatistikleri Google'da depolanacak bu sayede de sizin kitlenize hitap edecek reklamlar uygulamada yayınlanacaktır. Zira Firebase kullanıcıların tüm hareketlerini takip etmek ve onların kriterlerini belirlemek üzere kurulmuş bir istatistik ve veri depolama görevi üstlenmektedir.

Yukarıdaki kriterlere göre uygulama açıp reklam yerleşimi yaptıktan sonra gelelim en can alıcı kısma. Düşük maliyet ile yüksek kazanç elde etme yöntemini burada kısaca değineceğim.

1. Google Adwords uygulama reklamı oluşturalım. İlk hedef kitlesini Tüm ülkeler yapıp günlük bütçeyi 250 girelim ve hedef EBM'yi de 0,10 kuruş olarak belirleyelim. Bu ilk etapta geneli asya merkezli indirme almanıza neden olacaktır. Ve zamanla hedef EBM'niz 0,06'ya kadar düşecektir. Buradaki amaç uygulamanın hedef kitlesini Google Firebase vasıtasıyla veri deposuna kaydetmek. Yani Facebook'ta pixel oluşturma mantığı gibi düşünün. Düşük maliyetle uygulamanızın hedef kitlesini Google tanımış olacaktır.
    2. Bu işlemi yaptıktan sonra ilk açtığımız reklamı devre dışı bırakıp yeni bir kampanya oluşturalım. Bu sefer bütçeyi 290 TL yapıp EBM'yi de 0,30 ile 0,40 Arasında bir değer yapalım. Bu sefer tüm ülkeler yerine sadece ABD, Kanada, Avustralya, Madagaskar, Man Adası ve Tüm Avrupa ülkelerini seçelim. Uygulamaya özel anahtar kelime ve açıklama tanımlayarak reklamı yayına alalım. Bu işlem ile uygulamanız düşük bir bütçe ile en yüksek TBM veren ülkelerde reklamınızın çıkmasına sebep olacaktır.
    Tüm işlemler bu kadar arkadaşlar. Bu sistemi uygulayarak son kazancımı ve TBM oranlarını sizler ile paylaşıyorum. Sevgi ve saygılarım ile...

REKLAM HARCAMASI

KAZANÇ

KAZANÇ İSTATİSTİĞİ (TBM ORANLARI VE ÜLKELER)

• 25-12-2020, 00:31:34
    Değerli Paylaşım
    Çok Teşekkürler
  • 25-12-2020, 00:32:01
    Çok değerli bir paylaşım teşekkür ederiz
  • 25-12-2020, 00:34:11
    Değerli bilgiler gerçekten, elinize sağlık.
    • AppsTRDesign
    AppsTRDesign bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 25-12-2020, 00:39:19
    Öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederek başlayayım sonrasını cahilliğime verin. bilmemek değil öğrenmemek veya yapmamak kayıptır benim için. en azında denedik olmadı deriz. ama hiç bilgim yok nereden başlamalıyım mobil uygulama ve oyun işlerine. nasıl yapılıyor yada kimler bunu yapabiliyor, maliyetleri nedir.
  • 25-12-2020, 00:41:47
    elinize sağlık teşekkürler
  • 25-12-2020, 00:49:14
    Bu adwords reklamlarını bu ay içinde mi verdiniz?
  • 25-12-2020, 01:09:48
    elinize sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş hocam.
  • 25-12-2020, 01:13:35
    dinozor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Değerli Paylaşım
    Çok Teşekkürler
    Cihan_Tavli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çok değerli bir paylaşım teşekkür ederiz
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Değerli bilgiler gerçekten, elinize sağlık.
    ismailakdag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    elinize sağlık teşekkürler
    Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için.

ademermis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederek başlayayım sonrasını cahilliğime verin. bilmemek değil öğrenmemek veya yapmamak kayıptır benim için. en azında denedik olmadı deriz. ama hiç bilgim yok nereden başlamalıyım mobil uygulama ve oyun işlerine. nasıl yapılıyor yada kimler bunu yapabiliyor, maliyetleri nedir.
    Oyun bu forumda da yapan var. Bu kazanç sisteminin komple anahtar teslim fiyatı 3000 TL

Erdemika adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu adwords reklamlarını bu ay içinde mi verdiniz?
    Bugün çıktığım reklamdır.