• 04-11-2008, 23:58:14
    Üyeliği durduruldu
    Merhaba;

nic.tr Adresinde karşılaştığımız bir sorunu sizlerle paylaşarak gerekli uyarıyı yapmak istiyoruz. Dikkatli davranılması durumunda sorun yaşanmayacağını düşünüyoruz fakat ODTU gibi bir kurumun böyle bir hatayı yapması da sanıyoruz beklenen bir şey değildir.

Konuya gelirsek;

Bunu güvendiğiniz bir arkadaşınızla deneyebilirsiniz;

- www.nic.tr adresindeki kullanıcı hesabınıza giriş yapın.
    - DNS değişikliği, Sorumlu işlemleri vb. bir linke tıklayın.
    - Adres satırını kopyalayarak örn. msn listenizdeki bir arkadaşınıza gönderip tıklamasını isteyin.

Bu adres şu şekilde olacak (XX'le belirtilen yerde rakamlar) ;
    https://www.nic.tr/index.php?USRACTN...XXXXXXXXXXXXXX

- Arkadaşınız kontrol panelinizdedir ve dilediği işlemi yapabilir.

Alınması Gereken Önlem:
    - İşlemleriniz bittiğinde güvenli çıkış linkini kullanarak siteden ayrılın.
    - Nic.tr üzerinde işlem yaparken herhangi bir başka kişiye ekran görüntüsü/link vb. vermeyin.

Konu hakkında gerekli hassasiyeti göstereceğinizi umuyoruz.

Saygılarımızla.
  • 04-11-2008, 23:59:53
    sunucuoptimizasyon.com
    denediniz mi bunu ? Bu kadar basit bir session açığını beklemiyorum nic den.
  • 05-11-2008, 00:01:24
    Üyeliği durduruldu
    Denenmiştir, dileyen arkadaşımız deneyerek tecrübe edebilir.
  • 05-11-2008, 00:03:24
    Şimdi denedim, evet var böyle bir açık, oturumu biri kapatınca diğerinde de kapanıyor.
  • 05-11-2008, 00:04:42
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Yuc3L adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Şimdi denedim, evet var böyle bir açık, oturumu biri kapatınca diğerinde de kapanıyor.
    Evet session id si atadığı için birisi oturumu kapatınca otomatik olarak id yi siliyor ve diğerinin oturumuda kapanıyor.
  • 05-11-2008, 00:05:06
    çok ilginç geldi bana bende beklemezdim, kurumsal müşterilerin vay haline
  • 05-11-2008, 00:07:02
    Şuan ben de bir arkadaşımın panelindeyim.
  • 05-11-2008, 00:08:27
    Bunu burda söylemek yerine nic.tr'ye neden rapor etmiyorsunuz durumu ? Aynı durum sizin sitenizde olsa, durumun size rapor edilmesini mi istersiniz yoksa sağda solda açık hakkında bilgi verilmesini mi ?
  • 05-11-2008, 00:09:23
    Üyeliği durduruldu
    rheL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bunu burda söylemek yerine nic.tr'ye neden rapor etmiyorsunuz durumu ? Aynı durum sizin sitenizde olsa, durumun size rapor edilmesini mi istersiniz yoksa sağda solda açık hakkında bilgi verilmesini mi ?
    Yaklaşımınıza saygı duyuyoruz ancak;

Durum yaklaşık 1 ay önce nic.tr'ye rapor edilmiştir. Buna rağmen önlem alınmamışsa durumun kamuoyu nezdinde açıklanarak ilgili kişilerin tepkisi ile çözümlenmesi şarttır. En azından bizim düşüncemiz bu yönde gelişmiştir.