arkadaşlar merhaba.
Bugün öğle saatlerinde bir maddi hasarlı trafik kazası geçirdim.
Kadın kavşakta kırmızı ışıkta geçerek geldi sol ön kapıya vurdu. Sonra kaza tutanagı tutarkn ben en dogru sekilde yazdım fakat kadın tutanakta işte hızlı bir şekilde geldi kavşakta sola kırdı aracımın sag önüne çarptı yazmış. Fotograflar var. Benim aracın önünde hiçbir hasar yok. Ben çarpmış olsam kapıyla mı carptım kadına?
Ayrıca kaza tam mobese kamerasının altında oldu.
Aekadaslar kadın kırmızıda gecti. Bu durumda suçlu kimdir? kadının o ylan ifadesi etki edermi?
Son olarak mobese görüntülerini istesek alabilirmiyiz?
Şimdiden cevap verenlere teşekkürler.
Cepten yazdım. Yazım hataları olabilir.
Trafik kazası geçirdim. Kafama takılan bişey oldu.
31
●3.365
- 05-05-2013, 20:12:53
- 05-05-2013, 20:22:26Merhaba, daha once basima geldi. Suclu oldugunu bildigi halde adam kazayi carpitarak anlatiyordu fakat yapacak bisey yok. Tutanakta istenen 2 tarafinda ifadesi. O sekilde tutanak tuttuk ve sonuc benim lehime oldu. Siz kazayi sekil olarak net ve ayrintili cizdiyseniz yeterli.
- 05-05-2013, 20:25:04Bu noktadada duzelteyim hocamsarfom94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2008 veya 2009 dan beri boyle bisey yok, motorla kaza yapmistim a ehliyetim yoktu. Fakat suc tamamen karsi tarafta olunca karsi taraf benim ehliyetim olmamasina ragmen, motoru tamir ettirmek zorunda kalmisti. Yani sadece ehliyetsiz ciktigin icin sana ceza kesiliyor. Fakat bu suclu oldugunu gostermiyor.
- 05-05-2013, 20:26:32Teşekkürler öğrenmiş oldum.Ben yazdığım şekilde okumuştum ama sürekli birşeyler değişiyor takip edemiyorum.Konuya daha bilgili arkadaşlar yazsa iyi olacak sanırımDedefon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tekrar teşekkürler.
- 05-05-2013, 20:30:14Rica ederim hocam. Bizde basimiza gelmeyince bilmiyoruzsarfom94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kaza yapinca dedim aha yandik vuran arabanin masraflari motor masrafi ceza. Ama bi baktimki suc karsi tarafa verilmis tamamen masraflari o oduyor. Benim odedigim ceza sadece ehliyetsiz motor kullanmak. Sukurler olsun az bi miktarla atlattik
- 05-05-2013, 20:30:33Üyeliği durdurulduehliyetsiz araç kullanan veya alkollu araç kullananların kaza anından sonra ceazsı kesilir. Suçlu kim ona bakarlar. Sonra ehliyeti yoksa veya alkolluyse onun cezası ayrıdır.
- 05-05-2013, 20:58:30Geçmiş olsun hocam, aklıma benim kaza olayı geldi yorumları okuyunca gülümsedim. Bende buna benzer bir kaza yaptım karşı taraf %100 suçluydu ehliyetim olmadığı için elim, ayağım bir birine girmişti, arkadaş aracı ben kullanıyorum demişti şimdi anladım ki hiç panik yapmaya bile gerek yokmuş.
- 05-05-2013, 22:43:54Cevap veren herkese teşekkürler.
Kadının kırmızı ışıkta geçtiği bariz ortada. Hatta çekmiş olduğum bir fotoğrafta benim çıkış yaptığım ışıktan çıkış yapan tüm araçlar belli oluyor. Fakat kadın hala inkâr ediyor. Mobese kamerası var ama işte kayıtları savcılık izni olmadan vermiyorlar diye biliyorum.
Kamera kayıtlarını alabiliyormuyuz arkadaşlar?
2008 veya 2009 dan beri boyle bisey yok, motorla kaza yapmistim a ehliyetim yoktu. Fakat suc tamamen karsi tarafta olunca karsi taraf benim ehliyetim olmamasina ragmen, motoru tamir ettirmek zorunda kalmisti. Yani sadece ehliyetsiz ciktigin icin sana ceza kesiliyor. Fakat bu suclu oldugunu gostermiyor.
Tekrar teşekkürler.