PayTR Kolay Mağaza Nedir?
PayTR Kolay Mağaza küçük işletmeler için geliştirilmiş, PayTR Sanal POS ödeme altyapısıyla desteklenen ücretsiz hazır online mağaza çözümüdür.
İşletmelerin teknik bilgiye ihtiyaç duymadan, kendi markalarının alan adıyla kısa sürede online satış yapma imkanı sunar.
PayTR Kolay Mağaza Nasıl Kurulur?
1. Adım: Başvurunuzu Oluşturun
Online başvuru ve KYC süreçlerini tamamlayarak Sanal POS üye iş yerimiz olun.
2. Adım: Mağaza Panelinden PayTR Kolay Mağazayı Oluşturun
PayTR Mağaza Paneli üzerinden PayTR Kolay Mağaza Başvuru Formu’nu doldurun, markanıza özel alan adınızı tanımlayarak mağazanızı oluşturun ve kurulum adımlarını takip edin.
3. Adım: Kurulum ve Kontroller
Hosting sağlayıcınızdan aldığınız veritabanı bilgilerini ilgili alanlara girin.
4. Adım: Online Mağazanızı Açın ve Satışa Başlayın
Kategorilerinizi oluşturun ve oluşturduğunuz kategorilerinizin altında ürünlerinizi listeleyin.
Kampanya koşulları:
- Kampanyadan faydalanabilmek için Kolay Mağaza başvuru ve kurulum süreçlerinin tamamlanmış olması gerekmektedir.
- Kolay Mağaza ürününü kullanan mağazalar, 50.000 TL’ye kadar tek çekimde, 7 gün valörlü %0 komisyon oranı avantajından faydalanabilecektir.
- Kampanya, PayTR Sanal POS’u ilk kez kullanacak üye iş yerleri için geçerlidir.
- Kampanya taksitli işlemlerde geçerli değildir.
- Taksitli komisyon oranları üye işyeri başvurusu sonrası PayTR tarafından teklif ile beraber iletilecektir.
- Kampanya başvuruları 30 Eylül 2026 tarihine kadar geçerlidir.
- Üye işyeri açılış tarihinden itibaren 50.000 TL toplam kampanyalı işlem hacmine kadar veya 31 Aralık 2026 tarihine kadar kampanyadan yararlanabileceklerdir.
- Kampanyalı işlem tutarı aşıldıktan veya 31 Aralık 2026 tarihi geçtikten sonra PayTR tarafından belirlenen tek çekimde 7 gün valörlü komisyon oranı uygulanacaktır.
- PayTR, kampanya koşullarını önceden bildirimde bulunmaksızın değiştirme, güncelleme veya sonlandırma hakkını saklı tutar.
- PayTR, kampanyayı kötüye kullanan, yanıltıcı veya hileli davetlerde bulunduğu tespit edilen mevcut üye iş yerlerinin kampanya kapsamındaki haklarını iptal etme hakkını saklı tutar.
- PayTR; risk, uyum veya operasyonel nedenlerle mağazalarla ilgili kapatma, bloke veya benzeri bir uygulama gerçekleştirmesi halinde, bu dönemlere ilişkin hak ediş ödemelerini yapmaz.
PayTR Kolay Mağaza kimler için uygundur?
PayTR Kolay Mağaza özellikle; • Mikro ve küçük ölçekli işletmeler, • Teknik bilgi seviyesi sınırlı kullanıcılar, • Hızlı şekilde online satışa başlamak isteyenler, • 1–100 ürün aralığında satış yapan işletmeler için uygundur.
PayTR Kolay Mağaza ile kendi web sitem üzerinden satış yapabilir miyim?
Evet. PayTR Kolay Mağaza'yı kendi hosting'inize kurarak ve kendi domain'iniz üzerinden satış yapabilirsiniz.
PayTR Kolay Mağaza ile pazaryerinde satış yapmak arasındaki fark nedir?
Pazaryerleri hazır trafik sunabilir; ancak komisyon, marka bağımlılığı ve kontrol kısıtları yaratabilir. Kolay Mağaza ile kendi markanız altında, kendi domain'inizde satış yapar ve müşteri deneyimini daha kontrollü yönetebilirsiniz.
Linkle Ödeme kullanıyorum. PayTR Kolay Mağaza bana ne kazandırır?
PayTR Kolay Mağaza, Linkle Ödeme’ye göre daha kapsamlı bir satış deneyimi sunar: • Ürün vitrini • Kategori ve ürün yönetimi • Mağaza deneyimi • Daha ölçeklenebilir yapı Kısaca: “Linkle Ödeme’nin bir üst seviyesi” olarak konumlandırılır.
WordPress / OpenCart gibi sistemlerden farkı nedir?
WordPress / OpenCart gibi açık kaynak çözümler güçlü olabilir; ancak kurulum, bakım, eklenti uyumu ve regülasyon tarafında işletmelere ek yük getirebilir. PayTR Kolay Mağaza ise: • Daha sade bir kurulum yaklaşımı, • Hazır PayTR entegrasyonu, • Daha düşük teknik bariyer ile alternatif sunar.