İyi akşamlar hocalarım, hemen yerde gördüğüm tüm yorumlar asgari ücrete ara zam geldiğinde fiyatların arttığı yönündeydi ve iddialı bir şekilde bunu savunanlar vardı fakat bu yıl ara zam yapılmadı ama ulaşım, temel gıda, ev-araba fiyatları vb. her şey aldı başını gitti. Olan yine garibana oldu çok saçma gelen şey ise memur ve emeklilere zam yapıldı ne hikmetse kimse bunun fiyatları arttıracağını konuşmadı aksine yetersiz bulduğunu konuştu. Çok şükür asgari ücretli bir işte çalışmıyorum ama o oranda zam alıyordum bu yılı boş geçtik Ocak ayına kadar.
Asgari ücrete zam gelmeyince refah içinde yaşayacağını sanan ekonomi üstadlarına selam olsun.. Geride kalanlara Allah kolaylık versin..
Asgari Ücrete Zam Gelmesin Fiyatlar Artıyor Diyenler
53
●2.622
- 02-08-2024, 00:14:45Katılmıyorum hocam bu düşüncenize zaten bu şekilde bir mantık yürütüldüğü için o zamlar geliyor.Cankat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 02-08-2024, 00:16:26Memura sorsan inan halinden yine memnun değil ki bu durumda asgari ücretli ne yapsın. Gariptir ki ülkede belirli bir kesim alenen 2. sınıf insan muamelesi görüyor.Winman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 02-08-2024, 00:19:27Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Başka ülkeye gitmeyi kastetmedim.phpkoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 02-08-2024, 00:20:05Asgâri Ücret Bence Açlık / Yoksulluk Sınırına Yakın Olmalı ve Haftalık Çalışma Günleri & Günlük Çalışma Saatleri Üzerinden Fiyatlandırılmalı ve Günlük, Haftalık, Aylık Ödeme Yapılmalıdır.
En Geç 12 Ayda 1 Ülkenin Ekonomisine Göre ( Birçok Parametreye Göre Hesaplanacak ) Düzenli Artışlar Olmalı Ama Ülkenin Vatandaşları Asgâri Ücret Üzerinden Ücret Kesinlikle Almamalı.
Bu Ücretler Türk Vatandaşı Olmayanlar ve Niteliksiz İş Gücü Sağlayanlara Verilmeli.
Bu Fiyatlandırma Üzerinden %20 - %50 Artış İle Gençler Minimum Şekilde Faydalanabilmeli Mesela Part-Time Asgâri Ücret Yapılabilir.
Aksi Durumda 1-5 K Fazla Ücret Alan Daha Deneyimli İş Gücünü Balkan Ülkelerine Kaptırırız.
Coğrafyanın En Kötü Ekonomi Planıdır.
Asgâri Ücretle Geleceğini Nasıl Planlayabilirsin Ki...
Yanlışım Varsa Düzeltmek İsterim 😇 - 02-08-2024, 00:20:37Üyeliği durduruldu2024 yılı rakamlarına göre memur sayısı 5 milyon ve asgari ücretli çalışan sayısı 15 milyon.
Asgari ücretliye zam yapıldığında tabii ki her şey yapılacaktır ve bunu geçmişte defalarca gördük.
Zam haberi bugün geliyor, asgari ücretli çalışan daha zamlı maaşını almadan zamlı ekmek alıyor.
Ayrıca kantarın topuzu kaçtı artık. Serbest piyasa diye saçma sapan fiyatlandırmalar yapılıyor. Bir ürün bilindik zincir marketlerden bile farklı fiyatlara satılıyor. Denetim var mı, yok... - 02-08-2024, 00:27:30Az önce 200bin nüfuslu ilçe devlet hastanesi acilindeydim ana baba günü gibi tek doktor yetmiyor x isimli personeli bı yeşil alansan bı sarı alandan çağırıyorlar kadın ortada kosustirmacada millet isyanda suçu hala doktora bilmem neye buluyor. Oradakiler in %90i iktidara oy veren kesim hallerinden belli . Çimlere sikayetten bahsediyorlar. Dedim oy verirken unutiyorsunuz bunları . Siyaset yapma diyor cahilin birisi. Bu cahillik le daha beterini hakediyoruz