• 09-09-2021, 01:02:29
    Ticaret için konuşuyorum, insanlara yatırım yapsak değil karşılığını almak, kazık yemesek iyi, yani o kısmı kabulleneli çok oldu.

Birçoğunuz gibi benim de son 4-5 aydır işlerim durgun,
    İmkanlar dahilinde birçok farklı şey de denedim, deniyorum ama hiçbir kıpırdama yok. Bu durum gerçekten çok sinirlendirmeye başladı beni. Ha tamam iş durgunlaştı bari git sosyalleş diyeceksiniz, ya adam gibi bir kahve 25-30 tl, birini davet ettin desek 50-60 tl hesap. Taş çatlasın kaç defa yapabileceğim ki? Yazık günah.

Ben anladım ki bu ticaret, özellikle ürün kısmı gelişmiş ülkelerde mümkün. Adamlarda para var alıyorlar. Burada kimseye birşey satılmıyor... Parası olana ulaşana kadar ondan kazanacağın paranın fazlasını reklama yatırıyorsun. Bu nasıl iş anlamadım ben ama artık bıktım ya sinir vücuda da vuruyor o da ayrı bir dert. Ha bıraksan ayrı dert. Çünkü üç beş günde bir gelen işi de alamazsın. Sabır olsun ne diyelim.
  • 09-09-2021, 01:20:11
    Ne yazıkki artık her yıl bir önceki yıldan daha kötü olacak
  • 09-09-2021, 01:39:26
    apo1221 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ne yazıkki artık her yıl bir önceki yıldan daha kötü olacak
    Farkındayım hocam ne yazık ki öyle. Öte yandan bu gibi şeylerin normalleşmesi süreci hızlandırmaktan başka birşey yapmayacak gibi görünüyor. İnsanlar kabullenilmiş çaresizlikten ötürü tükenecekler. Ve her ne kadar fakirleşsek de tüketim çağındayız. Durumu iyi olan kitle cepten yemeye devam ediyor. Bakalım onlardaki para bitince ne yapacaklar ve ne yapacağız.
  • 09-09-2021, 01:40:58
    Sistem acımasız..
  • 09-09-2021, 03:34:29
    Valla dokunursanız bin ah işitirsiniz hocam. Sürdürülebilirlik ve güven ortamının olmadığı bir piyasada hep temkinli ve tedbirli olmak gerektiğini, hatta o piyasa ile bağını koparmak gerektiğini anladım hocam.
  • 09-09-2021, 04:00:49
    gecoist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Valla dokunursanız bin ah işitirsiniz hocam. Sürdürülebilirlik ve güven ortamının olmadığı bir piyasada hep temkinli ve tedbirli olmak gerektiğini, hatta o piyasa ile bağını koparmak gerektiğini anladım hocam.
    Evet, yurtdışı çok daha iyi. Ancak tabii ben kendi tecrübelerime dayanarak konuşuyorum hintliler ve pakistanlılar mahvetmiş orayı da, aşırı ucuza iş yapıyorlar ve tutundurmayı başarıyorlar hocam maalesef.
  • 09-09-2021, 08:58:38
    Ülkemde para kazanmak istiyorsanız hocam, inşaat , arsa, daire gibi işlere girmeniz gerekiyor
    Veya
    Millete para kazandıracağınızı vaat edeceğiniz ürünler veya setler satmaniz gerekiyor.

Öbür türlü ticaret yapmak çok zor. Aynı haber siteleri internet sektörünü nasıl ele geçirmiş ise, zenginlerde birçok sektörü ele geçirmiş.

Ucuz satmak için çok almanız gerekiyor.

Birde kişi başı 25 - 30 TL ye nerede kafe buluyorsunuz merak ettim